Rukomet

Borac u 3. kolu Evropa kupa

Borac u 3. kolu Evropa kupa
Foto: N.N. | Borac u 3. kolu Evropa kupa

Rukometni klub Borac m:tel iz Banjaluke direktno je prebačen u 3. kolo EHF Evropskog kupa, tamičenja koje je dosada bilo poznato kao Čelendž kup.

Ovo je odlučila Evropska rukometna federacija (EHF) a sve je dio velike reforme takmičenja pod niihovim okriljem za sezonu 2020/2021. Kako je navedeno ovo takmičenje će biti igrano po nokaut sistemu sve do finala koje će imati dva meča a osim šampiona BiH Borca povlašteni status da se nađu u trećoj rundi Evropskog kupa ima još 12 ekipa a to su Mašeka (Bjelorusija), Dukla (Češka), Atina (grčka), Hafnafjordur (Island),  Holon (Izrael), Berčem (Luksemburg), Dramen (Norveška), Minaur (Rumunija), Neva (Rusija), Povaška Bistrica (Slovačka), Bejkoz (Turska) i Donba (Ukrajina).

Direktan plaman u 2. kolo Evropskog kupa ostvarilo je 38 rukometnih ekipa među kojima su i tri kluba iz BiH a to su visočka Bosna, Sloga iz Gornjeg Vakufa- Uskoplja i Gračanica. 

Žrijeb je na programu 28. jula a prvi mečevi su planirani za 17. i 18 oktobar dok su revanši sedam dana kasnije. Borac je u međuvremenu danas saopštio da je produžio saradnju sa golmanom Bojanom Ljubišićem na još godinu dana pa nema sumnje da će na svim frontovima opet imati odlična rješenaj na golu (prije Ljubišića ugovor je produžio i golman Slađan Subotić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije