Rukomet

Borac u potrazi za trenerom: Vraća li se legenda u rodni grad

Borac u potrazi za trenerom: Vraća li se legenda u rodni grad
Foto: N.N. | Borac u potrazi za trenerom: Vraća li se legenda u rodni grad

Rukometni klub Borac m:tel nakon razočaravajuće sezone krenuće u potpunu rekonstrukciju ekipe za narednu sezonu.

Mirko Mikić definitvno je napustio mjesto šefa struke, a sve se glasnije priča da će ga naslijediti aktuelni selektor bh. rukometaša Irfan Smajlagić.

Nakon dvije osvojene šampionske titule u Premijer ligi, osvojenog Kupa BiH, te dva pehara u Kupu Republike Srpske, mladi stručnjak Mirko Mikić će krenuti u nove izazove. On bi prema našim saznanjima do kraja ove sedmice trebao postati novi trener tuzlanske Slobode, koja sklapa ozbiljan tim za novu sezonu. Iz redova banjalučkog premijeligaša put Tuzle su otišli već Luka Knežević i Marko Lukić, koji su imali važnu ulogu u osvajanju šampionskih titula u predhodnim sezonama.

Zvanično još uvijek niko nije pojačao višestrukog šampiona BiH, ali to će se sigurno promjeniti u narednim danima. Za sada najviše pažnje privlači ko će naslijediti Mikića, a u gradu na Vrbasu se sve više priča da će to biti Irfan Smajlagić, proslavljeno rukometne ime čija karijera je upravo počela u Borcu. U banjalučkom taboru su poprilično zatajni kada je pitanju povratak legendarnog rukometaša u rodni grad poslije 36 godina, očito je da ne žele izlaziti u javnost dok sve ne bude zvanično. Nema sumnje da bi dolazak aktuelnog bh. selektora napravio pravi bum u bh. rukometu. Radi se o proslavljenom rukometašu koji je kao igrač osvajao olimpijsko zlato (Hrvatsko) i bronzu (Jugoslavija), a u vitrinama ima i svjetsko srebro (Hrvatska) i evropsko bronzu (Hrvatska).

Hoće li se nekadašnji selektor Egipta i Irana, te bivši trener sarajevske Bosne, Zameta, Lokomotive Zagreb i Čakovec vratiti u Banjaluku znaće se u narednih nekoliko dana. Da Borac može pregovarati sa zvučnim imenima postalo je jasno nakon što je početkom ovog mjeseca predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao ozbiljnu finansijsku pomoć. Dodik je poručio će u septembru ili oktobru podržati rad Borca sa 800.000 KM. Ovaj iznos će definitvno pomoći crveno-plavima da ozbiljno uđu u novu sezonu i pokušaju da vrate šampionski pehar u Banjaluku.

Tek kada se završi pitanje novog trenera, Borac će krenuti u formiranje novog tima. Za sada je izvjestan samo povratak legendarnog golmana Nebojše Grahovca, dok su ekipu osim Kneževića i Lukića za sada napustili Luka Perić (Celje) i Berin Brkić (Ohrid).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije