Rukomet

Borac uz bok PSŽ-a, Vesprema i Kielcea…

Borac uz bok PSŽ-a, Vesprema i Kielcea…
Foto: RK Krivaja | Borac uz bok PSŽ-a, Vesprema i Kielcea…

Rukometaši Borac M:tela krupnim koracima koračaju ka šampionskoj tituli, a ono što bi sezonu dodatno začinilo i učinilo još senzacionalnijom jeste da crveno-plavi šampionat okončaju bez poraza.

Borac je jedan od rijetkih klubova koji ove sezone nije osjetio gorčinu poraza u prvenstvenim duelima, te se tako nalaze uz bok moćnim Pari Sen Žermenu, Vespremu i Vive Kielceu koji takođe imaju veliki niz nepobjedivosti.

Puleni Mirka Mikića su na skoru 17-3-0, što je svakako iznad svih očekivanja, obzirom na dosta podmlađeni sastav u ovoj sezoni. Kada se tome pridodaju i utakmice iz prošle sezone, Borac je u nizu od 23 susreta bez poraza u Premijer ligi. Posljednji su doživjeli još 9. maja 2021.godine u Ljubuškom od Izviđača. Iako u taboru nekadašnjeg prvaka Evrope ne razmišljaju o tituli, ona je i više nego izvjesna. Preostalo je još osam utakmica u kojima sebi mogu čak prištiti i par poraza, ali posebno će biti zanimljivo pratiti da li mogu sezonu završiti bez poraza.

Kada smo malo zavirili po Evropi uz Borac još je nekoliko ekipa trenutno bez poraza. Najimpresivniji niz ima najskuplja ekipa svijeta, PSŽ koji je na maksimalnom učinku nakon 23 kola u Francuskoj. U Mađarskoj je slavni Vesprem na omjeru 19-2-0, dok Celje dominira u Sloveniji sa skorom 20 pobjeda i jednim remijem. U Crnoj Gori rukometaši Budvanske Rivijere su lideri i imaju skor od 17-0-0, dok je u Grčkoj AEK jedini neporaženi tim. U Poljskoj očekivano prvu riječ vodi ekipa Vive Kielce koja je na maksimalne 22 pobjede.

Inače, Premijer liga BiH biće nastavljena 20. aprila utakmicama 23. kola, a iz Rukometnog kluba Borac m:tel pristali su na pomjeranje termina prvenstvene utakmice sa Slogom iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja kako bi njihovi igrači i navijači mogli da iftare, a potom dođu na utakmicu. Banjalučani su pokazali sportski duh i na ovaj sjajan gest su se odlučili na dan kada je "crveno-plavi" tim postao prvak Evrope 1976. godine.

"Kada to nisu htjele komšije iz Bugojna,jesu Banjalučani. Na zahtjev uprave rukometnog kluba Sloga upućen prema RK Borac da se utakmica 23. kola Premijer lige BiH između RK Sloga i RK Borac odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog po propozicijama RS BiH, a sve u cilju radi Ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19 časova zvanično će biti odigrana u 20:45 kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu. Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom Bojanom Ljubišićem i trenerom Mirkom Mikićem koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu Uskoplju”, piše na Sloginom zvaničnom Facebook profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije