Rukomet

Borčev dragulj Luka Perić za "Nezavisne": Stalno nastojim da naučim nešto novo

Borčev dragulj Luka Perić za "Nezavisne": Stalno nastojim da naučim nešto novo
Foto: N.N. | Rukometni dragulj Borca Luka Perić za "Nezavisne"

Iza Luke Perića, osmnaestogodišnjeg rukometaša Borac m:tela je veoma uspješna 2021. godina u kojoj je postao jedna od najvažnijih karika u nekadašnjem prvaku Evrope.

Na njegovu adresu stizali su pozivi iz seniorske reprezentacije BiH, a očekuje se da se nađe na finalnom spisku selektora Ivice Obrvana za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Jedan od dragulja iz Borčeve riznice u godini na izmaku izrastao je vjerovatno u najbolje desno krilo Premijer lige BiH. Ostvario je veliki napredak, trenutno je treći najbolji strijelac tima Mirka Mikića (42 pogotka), a na jednoj od posljednjih provera bh. selekcije je protiv snažne Mađarske ostavio sjajan utisak postigavši ukupno šest pogodaka u dvomeču Budimpešti.

Perić je za “Nezavisne” govorio o svom napretku, nada li se pozivu za Euro 2022, kao i matičnom klubu Borcu.

"Iskreno da vam kažem, na svakom treningu i na svakoj utakmici nastojim naučiti nešto novo i upotpunim igru nekim novim elementima. Nikada neću biti zadovoljan svojim napretkom, jer me to uvijek tjera da još vise radim na sebi i da ulažem u sebe", kaže mladi rukometaš Borca.

On je prošle godine dobio priliku da debituje u seniorskoj reprezentaciji. Zaigrao je protiv velike Njemačke u kvalifikacijama za EP, a od tada se gotovo uvijek nalazio na spisku za naredna okupljanja. Ne želi stvarati pritisak oko eventualnog poziva Ivice Obrvana koji će uskoro saopštiti spisak igrača na koje će računati na Euro 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj. Naglašava da je sjajno primljen u bh. timu posebno od onih starijih kolega.

“Istina, sticajem okolnosti prošle godine dobio sam poziv za BiH. Da li ću se naći na spisku za Euro ne znam. Ne želim da razmisljam toliko unaprijed i da stavljam nepotreban teret na svoja leđa. Želim uživati u rukometu svaki dan i raditi ono što volim. Stariji igrači su me odlično prihvatili jer su to veliki profesionalci”, ističe jedan od najtalentovanijih rukometaša u BiH.

Perić, koji se već 12 godina bavi rukometom prošao je sve omladinske kategorije Borca, a većdrugu godinu zaredom igra na veoma visokom nivou u seniorskoj konkurenciji. Njegov tim blista ove sezone u elitnom rangu bh. rukometa. Iako znatno podmlađen, Borac je jedini neporaženi tim lige, što ga je smjestilo na prvo mjesto na tabeli (10 pobjeda i jedan remi). 

“Tačno je, moj matični klub sa podmlađenom ekipom ove sezone igra na veoma visokom nivou. Smatram da sve ove godine što je klub i naši treneri ulagali u razvoj mlađih igrača da to sve polako isplivava i izlazi na vidjelo. Ispred nas kao mladu ekipu nije stavljen nikakav teret i pritisak, nastojimo da rastemo svakog dana kao cjelina”, zaključio je Luka Perić.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo za rukometaše na programu je narednog mjeseca u Mađarskoj i Slovačkoj. Bh. rukometaši su smješteni u grupu E zajedno sa Španijom, Švedskom i Češkom Republikom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije