Rukomet

Bračni par Milićević uzdanice dva kluba istog imena - Borac

Bračni par Milićević uzdanice dva kluba istog imena - Borac
Foto: N.N. | Bračni par Milićević uzdanice dva kluba istog imena - Borac

Nadamo se da ćemo ja i suprug Aleksandar podići pehare ove sezone, rekla je za "Nezavisne" nova rukometašica ŽRK Borac Ruskinja Kristina Milićević (25), inače supruga prvotimca RK Borac Aleksandra Milićevića (25).

Aktuelni prvak BiH brzo je našao zamjenu za Darjanu Vukliš, koja će karijeru nastaviti u Turskoj. Agilna Uprava "osica" angažovala je rusku internacionalku i jednu od najboljih vratarki izraelskog prvenstva. Sada već bivša članica Makabi Ramata i Rostova Kristina Milićević (djevojački Plugina) govorila je za "Nezavisne" kako je došlo do saradnje sa Banjalučankama, o očekivanjima u narednoj sezoni, kao i o tome kako se upoznala sa suprugom Aleksandrom, s kojim je nedavno dobila kćerkicu.

"Situacija vezana za Borac desila se prošle sezone, kada smo imali jednu od ponuda da muž i ja igramo u jednom klubu vani i došli smo na ideju da to probamo u Banjaluci. Ženska ekipa posljednje sezone igra odlično, osvojile su sve što se može osvojiti i svakako ambicije su se poklopile, tako da smo se dogovorili. Sa gradom sam upoznata odlično, jer sam tokom trudnoće najveći dio vremena provela u Banjaluci, a što se tiče kluba, djevojke ne poznajem, ali znam da ću se brzo uklopiti", kaže sjajna vratarka koja bi trebalo da bude veliko pojačanje bh. šampiona.

Kristina, koja je prošle sezone pauzirala zbog trudnoće, naglašava da nije bilo puno nagovaranja od strane supruga pri odabiru novog kluba. Poslije razgovora sa direktorom Darkom Savićem shvatila je da je dolazak u grad na Vrbasu u ovom trenutku najbolje rješenje za nju i porodicu.

"Dobili smo kćerku prije četiri mjeseca i svakako smo gledali gdje će nam najbolje biti za nju, za njeno odrastanje, jer je sad period kada ne smijemo napraviti pogrešan korak u vezi s njom. Pričali smo o tome i sa direktorom Savićem i uspjeli smo da nađemo rješenje. Očekivanja su uvijek najveća da budemo još bolje u sljedećoj sezoni i korak dalje u EHF kupu. Biću presrećna ako bismo odbranile sve titule koje je Borac prošle sezone osvojio", istakla je nova "osica".

Djevojka iz Rostova, koja ima iskustvo igranja na međunarodnoj sceni, otkrila je kako se upoznala sa suprugom i kako u današnje vrijeme funkcioniše jedan sportski par.

"Upoznali smo se tako što smo igrom slučaja oboje imali angažman u Izraelu i zadesilo se da igramo u istom klubu i živimo u susjednim stanovima (jedan pored drugog), trenirali smo u istoj hali i tako je poznanstvo počelo. Da nam je neko tada rekao da će se sve ovo desiti, rekli bismo da nas zeza. Funkcionišemo odlično, jer razumijemo jedno drugo i znamo šta su obaveze profesionalnog sportiste, jedno drugom smo najveći vjetar u leđa i radujemo se opet igranju za isti klub", rekla je Kristina i dodala:

"Protekle dvije sezone igrali smo razdvojeni i bilo je veoma teško, navikla sam da ga vidim na tribinama, nekako samo da je tu, odmah je meni lakše i daje mi snagu da dam više od maksimuma. Uglavnom, naša bajka je tek počela, dobili smo kćerku, što je kruna svega ovoga iza nas i znak da idemo u pravom smjeru."

Aleksandar kaže da se trude da što više vremena provedu zajedno.

"Značiće mi mnogo da budemo svi zajedno, tako nešto smo i tražili da bismo bili zajedno i pratili odrastanje naše kćerke. Imali smo dvije-tri opcije, ali smo se dogovorili da bi ovo bilo najbolje za nas i veoma nam je drago zbog toga", kaže on.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije