Rukomet

Branković: Zaustavljeno otuđivanje klupske imovine

Branković: Zaustavljeno otuđivanje klupske imovine
Foto: N.N. | Branković: Zaustavljeno otuđivanje klupske imovine

Zaustavljeno je otuđivanje onog što je već decenijama u vlasništvu Rukometnog kluba Borac M:tel, kaže Vladimir Branković, direktor "crveno-plavih", koji ovih dana nesmanjenim intenzitetom biju pravnu bitku za prostorije u Srpskoj ulici u Banjaluci.

U pitanju je prostor gdje se nalazi popularni "Mac Tire pub", a koji je u posjedu banjalučkog kluba još od osamdesetih godina, kada ih je na osnovu sredstava odobrenih od grada Banjaluka kupio i izgradio.

Međutim, taj isti prostor je na volšeban način dobio još jednog vlasnika, a na koji način, biće utvrđeno. Prostorije koje su bile iznad Borčevih dobile su novog vlasnika, koji je, kako kažu iz ovog sportskog kolektiva, i svojinu Borca upisao na svoje ime.

"Trenutno smo u fazi kada Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove treba da odbije to protivpravno uknjiženje. Dostavili smo im sve dokaze i očekujemo da se sve vrati na prvi stepen. U posjedu smo četiri-pet ugovora koji nesumnjivo pokazuju da je Borac jedini vlasnik. Ne postoji papir koji nam nedostaje i zbog kojeg bismo strahovali", navodi Branković.

Trofejni sportski kolektiv se obratio raznim istancama kako bi pravdu istjerao na čistac.

"Pokušaj otimanja Borčeve imovine je ružna i podla radnja i ovome treba stati ukraj. Taj prostor godinama izdajemo pod zakup i finansiramo rad kluba koji je jedan od simbola ovog grada. Pokrenuli smo sve pravne radnje i neka svako snosi odgovornost za djela. Borimo se za Borac na svim poljima i nećemo odustati. Podnesene su prijave protiv NN lica, obratili smo se i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), koja je pokrenula aktivnosti i formirala predmet", kaže Branković i dodaje:

"Borac neće odustati jer se bori za svoje. Svjedoci smo svakakvih poteza koje određena lica  rade u pokušaju da na protivpravan način dođu do nečije svojine. Mi želimo da svi vide i znaju šta se dešava u ovom procesu jer pravo i pravda su na strani Borca. Imamo podršku sa svih strana."

Uporedo sa ovim, Borac se sprema za novu sezonu, u kojoj će, između ostalog, braniti titulu šampiona BiH

"Maksimalno radimo, sklapamo tim. Dva igrača su otišla, ali smo takođe angažovali dva imena. Trenutno imamo nekih problema s povredama, ali u hodu rješavamo probleme i radimo na dodatnoj stabilizaciji kako ekipe, tako i kluba u cjelini", navodi direktor RK Borac M:tel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije