Rukomet

Burić: Odluka IHF-a sramotna

Burić: Odluka IHF-a sramotna
Foto: N.N. | Burić: Odluka IHF-a sramotna

Najbolji bh. rukometaš i golman reprezentacije BiH i njemačkog Flenburga Benjamin Burić izjavio je da je odluka Svjetske rukometne federacije (IHF), koja je pozivnice za Svjetko prvenstvo 2021. godine dodijelila Rusiji i Poljskoj, sramna. Veliki broj selekcija, među kojima su recimo BiH, Srbija, Crna Gora i S. Makedonija, bio je zainteresovan za pozivnicu IHF-a, a na kraju je odlučeno da one odu u ruke Poljske i Rusije.

"Službeno smo ostali bez SP. IHF je odlučio da Rusija i Poljska dobiju pozivnicu. Ja kao igrač, kao i cijela reprezentacija smo razočarani tom odlukom. Ali, šta možemo osim da se već od sutra počnemo spremati za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje su pred nama i što prije zaboraviti ovu sramotnu odluku IHF-a. Nas male reprezentacije se nikako nije ni pitalo, tako je nama ostalo da gledamo naprijed i spremamo se za budućnost", poručio je Burić.

Sa dvije pozivnice kompletirana je lista 30 učesnika SP, a dva preostala učesnika će se dobiti putem kvalifikacija u Sjevernoj Americi i Karibima, te Južnoj i Centralnoj Americi. Podsjetimo, "zmajevi" su trebali prvobitno u predbaražu igrati s Rumunijom, a onda u eventualnom meču baraža protiv Mađarske, ali su ti susreti otkazani zbog pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije