Rukomet

Ćelić: Spremni smo za Maglaj

Ćelić: Spremni smo za Maglaj
Foto: NN | Ćelić: Spremni smo za Maglaj

Nakon što su pauzirali u prvom kolu, rukometaši Borac M:tela u odbranu šampionske titule kreću u subotu (18 časova) u svom "Boriku".

Banjalučani će premijerni nastup u ovoj sezoni imati protiv ekipe Maglaja, koja je prije sedam dana pobijedila Derventu. Bojan Unčanin, trener "crveno-plavih", respektuje protivnika.

"Ekipu Maglaja dobro poznajemo, napravili su male promjene u odnosu na prošlu sezonu. U napadačkom smislu su opasniji nego prošle godine bez obzira na to što ih je napustio najbolji igrač Benjamin Čičkušić, doveli su ozbiljna pojačanja na lijevom i desnom beku. Derventu, koja je posljednjih godina u vrhu Premijer lige, su u prvom kolu savladali s osam golova razlike i to im daje pravo da se nadaju dobrom rezultatu i protiv nas", kazao je strateg Banjalučana.

Borac će u ovom meču biti lišen pomoći Deana Šešića, Marka Komnenovića i Nemanje Bezbradice, koji se još nisu oporavili od povreda. Kapiten ekipe Đorđe Ćelić optimističan je pred start sezone.

"Posljednjih 10 do 15 dana smo se detaljno spremali za Maglaj, izmijenili su tim, ali način igre je ostao isti. Idemo po pobjedu, ukoliko odigramo kako znamo i možemo mislim da ona neće dolaziti u pitanje iako je Maglaj kvalitetan protivnik", zaključio je Ćelić.

Derbi kola igra se u Živinicama, gdje će Konjuh ugostiti Izviđač. Oba tima su furiozno otvorila prvenstvo, tako da se od pretendenata za sami vrh očekuje neizvjestan susret. Biće zanimljivo u Derventi, gdje gostuje Zrinjski, kao i u Sarajevu, gdje će Bosna dočekati Slaviju.

U ženskoj konkurenciji aktuelne prvakinje Grude na domaćem terenu će ugostiti Dubicu, koja je prošlog vikenda upisala istorijsku pobjedu u Premijer ligi. Inače, iz Rukometnog saveza BiH je saopšteno da će izvlačenje parova za prvo kolo Kupa BiH za muškarce i žene biti obavljeno u Prijedoru 25. oktobra.

Parovi 2. kola, subota: Borac M:tel - Maglaj (18), Konjuh - Izviđač (19), Sloga - Kakanj (19), Bosna (S) - Slavija (19), Goražde - Vogošća (19), Derventa - Zrinjski (19). Slobodna je ekipa Bosna (V).

Žene, 2. kolo, subota: Ilidža - Goražde (18.30), Grude - Dubica (19), nedjelja: Neretva - Katarina (17), Bihać - Krivaja (17), Jedinstvo - Hadžići (17), Izviđač - Mira (17.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije