Rukomet

Članovi RS BiH odgovorili na kritike i saopštili šta su uradili za 10 mjeseci

Članovi RS BiH odgovorili na kritike i saopštili šta su uradili za 10 mjeseci
Foto: N.N. | Članovi RS BiH odgovorili na kritike i saopštili šta su uradili za 10 mjeseci

Na adresu "Nezavisnih" stiglo je saopštenje od jednog dijela Upravnog odbora, Rukometnog saveza BiH, njihovih članova, Vojislava Rađe i Asima Šahmana, koji su inače zaduženi za reprezentativne bh. selekcije.

Oni su bili primorani da se oglase nakon neprestanih kritika na račun UO RSBiH.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

"Imamo obavezu se oglasiti sa istinitim događanjima tokom ovih 10 mjeseci od preuzimanja Rukometnog saveza BiH".

Zatekli smo kataklizmično stanje, isključenu struju, odjavljen internet i telefon, odnesen softver, praznu prostoriju gdje je bila sportska oprema. Bili smo pod prijetnjom suspenzije od strane EHF-a, nismo imali zaposlenike, ali smo imali dovoljnu količinu protivnika koji su koristili svaku priliku da nam prave probleme

Ovo je ono što smo uradili:

"Na svako gostovanje jedino je naša reprezentacija imala dva noćenja, jedno je plaćao Savez. Na svako gostovanje se putovalo autobusom, ali samo do prvog aerodroma, a avionom se nastavljalo dalje.

Isplatili smo sve putne troškove reprezentativcima osim zadnjeg okupljanja, ali smo isplatili i dva ranija okupljanja. Sve troškove, hotela, prevoza i ostalih usluga smo plaćali avansno prije usluge. Dobavljač sportske opreme nas je napustio i samo zahvaljujuci domaćoj firmi No1 kojoj se i ovaj put zahvaljujemo taj problem smo prevazišli. Drugo je to sto nismo vodili brigu o opremi pa smo je stalno morali dopunjavati ili praviti nove komplete.

Platili smo sve račune pa i one koji su ostajali na šankovima od raznoraznih korisnika. Cijelo vrijeme smo ispunjavali obaveze prema dvoje zaposlenih. Nikada niko od članova UO nije naplatio jedne marke putnih troškova, dnevnica ni ostalih troškova.

Članovi UO su sami kupovali karte za utakmice pa i na taj način simbolično davali doprinos redu oko reprezentacije. Posebno smo sretni sto će nam ženska juniorska reprezentacija učestvovati na EP u Bugarskoj, a UO je obezbijedio značajan dio sredstava.

Nakon mnogo godina prijavljene su i muske mlade selekcije za kvalifikacije i EP. Završena su takmičenja u Premijer ligi kao i završnice mlađih dobnih uzrasta. Sve je to napravljeno bez pomoći države čiji smo mi predstavnici.

Na kraju, očekujemo konačno da oni koji imaju moć i vlast više pažnje posvete sportu i najboljim ambasadorima naše zemlje“, kaže se o saopštenju dijela UO RS BiH uz naglašenu pomoć Alme Čengić i Alije Hasića u proteklom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije