Rukomet

Ćutković: Želja svih je titula

Ćutković: Želja svih je titula
Foto: N.N. | Ćutković: Želja svih je titula

Testiranjem na Institutu za sport u sklopu Fakulteta za fizičku kulturu Banjaluka te današnjim okupljanjem i prozivkom i prvim treningom, rukometašice Borca počele su pripreme za novu sezonu u kojoj će "osice" imati velike ambicije.

U klubu ne kriju da u što skorije vrijeme žele da vrate šampionsku titulu u "Borik".

Priznati rukometni stručnjak Rade Unčanin okupio je svoje igračice čime su zvanično počele pripreme nekadašnjeg prvaka BiH. On će na raspolaganju, čini se, imati nikad jači sastav, koji će već u drugoj povratničkoj sezoni u elitni rang pokušati sa trona da skine posljednjih sezona neprikosnovene Gruđanke.

Ambiciozna Uprava i direktor Darko Savić nisu spavali tokom pandemije virusa korona, dovedeno je nekoliko pojačanja, tako da su dres Borca zadužile sjajna Anđela Stojanović te talentovane Isidora Kršić, Sara Majkić i Ismihana Đelilhodžić, a kako saznajemo, uskoro će biti predstavljene još dvije rukometašice, Darjana Vukliš i Ivana Sikimić. Ekipu će i naredne sezone predvoditi sjajna kapitenka Božana Ćutković (21).

"Sve smo nestrpljivo čekale da se konačno okupimo i počnemo s radom. Odradili smo prvi trening, dobili smo nova pojačanja, što nas mnogo raduje. Vjerujem da ćemo odraditi kvalitetne pripreme uprkos situaciji vezanoj za virus korona koja nas je zadesila", kaže 21-godišnja Božana.

Kada je stigla, 2018. godine, već tada je najavila povratak Borca na veliku scenu. Vodila je svoj tim do titule prvaka u Prvoj ligi RS, a sada svi u klubu žele da se titula prvaka BiH konačno vrati u Banjaluku.

"Ambicije za ovu sezonu su veoma velike. Nadam se da ćemo se naći u samom vrhu tabele, a najveća želja, kao i svima u klubu, mi je da šampionsku titulu BiH vratimo u Banjaluku", poručila je Ćutkovićeva.

Kao i većina sportistkitnja, i ova banjalučka rukometašica tokom doba virusa korona pridržavala se propisanih mjere i pokušavala da održi kakvu-takvu formu.

 "Kao i sve druge, i mene je iznenadila ova situacija sa koronom. Bila sam veoma razočarana što smo morali prekinuti sezonu, ali uprkos svemu tome, trudila sam se da održim formu koliko god je to bilo moguće i da pripreme dočekam u što boljem stanju", zaključila je kapitenka "osica".

Podsjetimo, Borac je prvu povratničku sezonu u Premijer ligu, koja je prekinuta, zbog pandemije završio na šestom mjestu. Nova bi trebalo da startuje u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije