Rukomet

Cvetković: Sudili nam probijanje kog nije bilo

Cvetković: Sudili nam probijanje kog nije bilo
Foto: N.N. | Cvetković: Sudili nam probijanje kog nije bilo

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković kaže da je tužan i žali što je njegovoj ekipi falio gol u pobjedi nad Islandom 29:26 za siguran prolazak grupe na EP.

Srbiji je bila potrebna pobjeda sa četiri gola razlike, ali "Orlovi" mogu dalje ako Šveđani pobjede ili remiziraju sa Hrvatima.

Cvetković je poručio i da ne vjeruje da Švedska može da iznenadi Hrvatsku kako bi prošla u drugu fazu Evropskog prvenstva.

"Pobjedili smo, ali smo tužni. Imali smo utakmicu u rukama, mogli smo da obezbjedimo plasman u sledeću rundu Evropskog prvenstva. Ne znam zašto se to događa, ali ponovo su nas sudije oštetile i sudile, probijanje Obradovića kojeg nije bilo... Izgubili smo šansu za prolazak, ali dobili smo mnogo za budućnost ovom pobjedom nad Islandom", rekao je Cvetković na konferenciji za medije u Splitu.

Pivotmen Mijajlo Marsenić, za razliku od selektora, nada se podvigu Švedske.

"Najviše žalim zbog lošeg ulaska u drugo poluvrijeme. Prvo odigramo odlično, Cupara fenomenalno brani i onda u prvih 10 minuta drugog djela primi sedam golova. Srećan sam zbog pobjede i moram da čestitam momcima, a sada možemo samo da se nadamo da će Šveđani nešto da urade", kaže Marsenić.

Njegov saigrač Stefan Vujić teško je podnio što je zbog povrede izostao u porazima od Hrvatske (32:22) i Švedske (30:25).

"Vjerujte mi da nikome nije bilo teže nego meni. Toliko sam se radovao prvenstvu, bio u sjajnoj formi i onda mi se desi tako banalna povreda, ali i to je sastavni dio sporta. Stvarno mi je žao što je tako ispalo, ali barem smo pobijedili ovu utakmicu. Momcima čestitam na sjajnoj borbi, sad čekamo utakmicu Hrvatske i Švedske pa šta bude", kazao je Vujić.

Meč između Hrvatske i Švedske je počeo u 20 sati i 30 minuta.

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije