Rukomet

Cvetković optužio igrače: Lumpovali po Zagrebu, unaprijed rezervisali karte za Beograd

Cvetković optužio igrače: Lumpovali po Zagrebu, unaprijed rezervisali karte za Beograd
Foto: N.N. | Cvetković optužio igrače: Lumpovali po Zagrebu, unaprijed rezervisali karte za Beograd

Srpski rukometni trener Jovica Cvetković debaklom je završio nastup rukometne reprezentacije Srbije na nedavnom EP u Hrvatskoj, a sada je podnio izvještaj Rukometnom savezu Srbije, u kojem otkriva nevjerovatnu nedisciplinu njegovih igrača.

Telegraf piše da je dobio na uvid izvještaj, u kojem piše da su kolovođe anarhije bili najbolji igrač Petar Nenadić, zatim Darko Đukić, Dobrivoje Marković i Nemanja Zelenović.

Selektor piše da su oni "lumpovali po prestolničkim lokalima u komšiluku", dok ih je čuvala hrvatska policija i da su pojedinci čak rezervisali kartu za povratak prije kraja treće utakmice prve runde Eura.

"Neugodnim iznenađenjima nije bilo kraja. Prije odlučujuće utakmice s Islandom, Petar Nenadić je odluku da više neće nastupati za reprezentaciju objavio u intervjuu danskoj televiziji", piše Cvetković i dodaje:

"Istovremeno sam saznao da je sedam igrača rezervisalo avionske karte za povratak u Beograd nakon prve faze takmičenja."

Selektor Srbije piše i da ga je potpredsjednik Rukometnog saveza Dragan Škrbić provocirao pred stručnim stožerom, ali da mu se potom izvinio, što je Cvetković i prihvatio.

Igrači tvrde suprotno. Darko Đukić šokiran je izvještajem.

"Ništa od toga nije istina. Ja nijednu veče nisam izašao. To može potvrdi moj cimer Nemanja Ilić, kao i Petar Nenadić, s kojim sam svaku veče sjedio u sobi. Ni on nije izlazio. Upire prstom u nas, a mi smo bili najbolji strijelci u kvalifikacijama i odveli Srbiju na Evropsko prvenstvo", govori Đukić i poziva trenera:

"Neka pokaže tu potvrdu hrvatske policije da su nas čuvali, ali sam siguran da je nema".

Srbija je u šest mečeva pobijedila samo jednom, dok je svih ostalih pet utakmica uvjerljivo izgubila, za tek 12. mjesto od 16 učesnika Eura.

Slavlje (29:26) nad Islandom u zadnjem kolu prve faze bilo je tek izuzetak jer su prije i poslije toga pravilo bili i ostali porazi.

Od Hrvatske (22:32) i Švedske (25:30) u prvoj fazi po grupama, a zatim od Norveške (27:32), Francuske (30:39) i Bjelorusije (27:32).

Njihovim igrama posebno je bio ogorčen temperamentni selektor Cvetković.

On je prije meča s Francuzima nadahnuto pozvao Hrvatsku da u Areni Zagreb navija za Srbiju.

Ali onog koji je tražio pomoć od Hrvata, izdali su njegovi Srbi. Cvetković je zbog toga tokom utakmice s Francuskom bio potpuno rezigniran i razočaran, što se vidjelo na snimcima i fotografijama s meča.

Dok su se protivnički igrači koji su nekoliko puta osvojili sva zlata, pri njihovom vodstvu od desetak golova razlike bacali "na glavu" za loptom, srpske zvijezde stajale su i gledale.

Zato je nakon utakmice Cvetković poručio: "Sve ono što su bile greške, neiskustvo i neuigranost, prihvaćam na sebe. Ali nikada neću prihvatiti i shvatiti da se ne daje posljednji atom snage za svoju zemlju. Srbija je danas pala na tom ispitu."

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije