Rukomet

Davidović: Mnoga velika rukometna imena potiču iz Banjaluka

Davidović: Mnoga velika rukometna imena potiču iz Banjaluka
Foto: Ilustracija | Davidović: Mnoga velika rukometna imena potiču iz Banjaluka

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je na otvaranju Drugog međunarodnog omladinskog turnira "Hend tu hend Banjaluka 2019" da je Banjaluka grad rukometa, jer mnoga velika rukometna imena potiču iz ovog grada, a jedno od najvećih je i ime Momira Golića kome je posvećen ovaj turnir.

"Banjaluka i Republika Srpska i na ovaj način odužuju se svojim velikanima sporta. Tako da će ovih dana u Banjaluci biti praznik rukometa, mladi sportisti koji su došli iz regiona i šire učiniće sve da nam pokažu ljepote ovoga sporta", rekla je Davidovićeva.

Direktor ovog turnira Nebojša Golić izrazio je zadovoljstvo što je turnir brojem učesnika pokazao opravdanost rada i truda organizatora.

"Na turniru učestvuje 18 ekipa iz Švedske, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, te BiH, a takmičiće se u kategorijama U-17, odnosno 2002. godište i mlađi, te U-15 odnosno 2004. godište i mlađi", rekao je Srni Golić.

On je istakao značaj ovog turnira da mladima pruži priliku da pokažu koliko znaju, da šire ljubav prema sportu, ali i da Banjaluka pokaže da je grad koji voli sport.

Turnir, koji je okupio više od 300 učesnika iz zemalja regiona, trajaće do nedjelje, 8. septembra, a utakmice će biti organizovane u dvoranama "Borik", "Kamups" i "Centar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije