Rukomet

Definitivno odgođen start Premijer lige

Definitivno odgođen start Premijer lige
Foto: Ilustracija | Definitivno odgođen start Premijer lige

Nova sezona Premijer lige BiH za rukometaše, koja je trebalo da počne ovog vikenda (16. i 17. septembar), zvanično je odgođena za sedam dana.

Ova odluka je donesena danas nakon sastanka Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH s klubovima učesnicima elitnog ranga bh. rukometa. Očekuje se da do tada Ministarstvo finansija Federacije BiH uvaži žalbu RS BiH da mu se dodijeli novi ID broj kako bi Savez normalno profunkcionisao i kako bi klubovi na novi račun uplatili kotizacije, kao i novac za registracije igrača. Čelnici Saveza su obećali da će dobiti novi ID broj i novi bankovni račun, tako da neće biti više odgađanja, pa se očekuje da 23. i 24. septembra starta i muška i ženska rukometna Premijer liga. Novina za muško prvenstvo koje će brojati 13 klubova je da će se mečevi igrati subotom i nedjeljom, a ne kao dosad petkom i subotom.

Takođe, RS BiH je podržao stav klubova za osnivanjem udruženja ligaša, odnosno dao saglasnost za njeno osnivanje.

Podsjetimo, Poreska uprava Federacije je odbila zahtjev RS BiH da dobije novi ID broj zbog čega je Savez odavno u blokadi. Odranije je poznato da RS BiH grca u dugovima - oni iznose oko tri miliona KM, a samo prema Poreskoj upravi i dobavljačima je oko 1.400.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije