Rukomet

Disciplinske prijave zbog Šahdanovića

Disciplinske prijave zbog Šahdanovića
Foto: N.N. | Disciplinske prijave zbog Šahdanovića

Komesar Premijer lige BiH za rukometaše Srđan Jović podnio je disciplinske prijave zbog slučaja "Šahdanović", ali i žalbu Borac M:tela na nastup Halila Šahdanovića za Gračanicu protiv Borca u 8. kolu okarakterisao kao nedozvoljenu jer ju nije najavio prije utakmice.

S obzirom da je prethodno Registraciona komisija konstatovala da je otvoren istražni postupak Pravne službe Evropske rukometne federacije prema RS BiH i Šahdanoviću i da prva transfera pripadaju RS Austrije, Šahdanović nije imao pravo nastupa za Gračanicu, stoji u Obrazloženju komesara.

Istom odlukom Registracione komisije komesaru je predloženo da pokrene disciplinski postupak protiv Gračanice i igrača. Komesar je podnio disciplinsku prijavu protiv Gračanice, odgovornog lica u Gračanici, Halila Šahdanovića i Registracione komisije BiH zbog nepravilne registracije Šahdanovića za Gračanicu i nastupa ove sezone u Premijer ligi BiH.

"Predlažem da nadležna komisija provede postupak u skladu sa propisima RS BiH, utvrdi sve relevantne činjenice i okolnosti, te ukoliko se utvrde nepravilnosti i kršenje propisa RS BiH, da se protiv kluba, igrača i odgovornih u klubu i Registracionoj komisiji izreknu odgovarajuće sankcije", stoji u Obrazloženju komesara.

Šahdanović, koji je 2016. na kratko otišao u Austriju, član je Gračanice od sezone 2017/2018. kada je došao iz Gradačca. Registracija utakmice Borac - Gračanica (25:21) odložena je do okončanja postupka, a Borac može da se žali na odluku da je njegova žalba nedozvoljena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije