Rukomet

Đoković: Oduvijek sam znao da ću se vratiti

Đoković: Oduvijek sam znao da ću se vratiti
Foto: Instagram | Đoković: Oduvijek sam znao da ću se vratiti

Novak Đoković od 19.30 časova započinje misiju na mastersu u Parizu. Protivnik mu je Žoao Souza kojeg je pobijedio u svih pet mečeva do sada.

Đoković je u prijestonicu Francuske stigao poslije velikih trijumfa na US Openu i mastersu u Šangaju. Puca od samopuzdanja i spreman je za bitku za poziciju broj jedan na ATP listi.

Kada su ga pitali da li je iznenađen što se tako brzo vratio u formu, Novak je rekao da je oduvijek vjerovao da će biti onaj stari.

"Ne bih da zvučim arogantno, ali oduvijek sam znao i vjerovao da ću se vratiti na ovaj nivo. Sada je krajnje relativno da li je to bilo brzo ili ne. Zavisi ko gleda, za mene, to nije bilo tako brzo. Vjerovao sam da i poslije operacije mogu da igram odmah dobro, ali očigledno sam tad pretjerao", priznao je Novak.

Nekoliko mjeseci uigravanja bilo mu je dovoljno da ponovo počne da pobjeđuje u seriji.

"Trebalo je vremena, četiri mjeseca je prošlo prije nego što sam zaigrao na turnirima na travi, gdje je sve počelo da ide u pravom smjeru. Kako je prolazilo vrijeme, moja igra je išla polako u željenom smjeru i sada sam na svom najboljem nivou", smatra Đoković.

Svjestan je da će morati da igra do kraja sezone u isto stilu ako želi da godinu završi kao najbolji teniser svijeta.

"Na US Openu i u Šangaju igrao sam kao u najboljim danima. Uživam u igri i takmičenju. Kada imate mnogo samopouzdanja, vaš prostup treningu i turnirima i mečevima je potpuno drugačiji", rekao je drugi teniser svijeta.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije