Rukomet

Pratite nas na Google news

EHF Rukometnom savezu BiH: Kotizacija od 105.000 € ne postoji

EHF Rukometnom savezu BiH: Kotizacija od 105.000 € ne postoji
Foto: Anadolija | EHF Rukometnom savezu BiH: Kotizacija od 105.000 € ne postoji
Edin Spržo

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je nastup bh. rukometaša na Evropskom prvenstvu 2020. godine doveden u pitanje zbog navodne kotizacije prema EHF-u za nastup na Euru u iznosu od 105.000 eura, a koju Rukometni savez BiH zbog blokiranog računa ne bi mogao da uplati, "Nezavisne" saznaju da takva kotizacija za šampionat Starog kontinenta ne postoji.

Nakon vijesti koja je nedavno zabrinula sve poklonike rukometa u BiH, a koju je trasirao predsjednik Rukometnog saveza Federacije BiH Dario Pušić, istakvši kako ne vidi rješenje kako uplatiti 105.000 eura kotizacije EHF-u i preko kojeg računa, RS BiH je dobio obavijest iz sjedišta Evropske rukometne federacije da informacije koje su se našle u medijima nisu tačne.

"IZ EHF-a smo dobili obavijest da takva vrsta kotizacije ne postoji, tako da ne znamo na osnovu čega su se pojavile te informacije. Bez obzira na to da li ona bila ili ne, mi bismo se snašli, tako da će BiH prvi put igrati na Evropskom prvenstvu", rekli su nam iz RS BiH.

Kako se navodi, dodatno plaćaju samo osobe koje su van delegacije (350 eura) ako odluče da u timu budu više od 24 člana.

Inače, u bh. kući rukometa su nastavili s aktivnostima u vezi s rješevanjem nagomilanih problema nastalih u vrijeme bivših struktura, a gorući problem je dobijenja novog ID broja.

Nakon sastanka u Ministarstvu civilnih poslova BiH s ministrom Adilom Osmanovićem, predstavnici RS BiH u utorak su održali sastanak i u Vladi Federacije BiH s premijerom Fadilom Novalićem, a na kojem su bili i predstavnici Poreske uprave FBiH, koja, podsjetimo, odbija da izda novi ID broj RS BiH, navodeći da Savez već ima postojeći broj. Kako smo sazali, napravljeni su veliki pomaci, ponuđeno je nekoliko modaliteta za rješevanje problema koji već godinama koče normalno funkcionisanje RS BiH.

"Stvari idu nabolje i nadamo se uskoro lijepim vijesti", kratko nam je poručeno iz RS BiH.

U međuvremenu ženska juniorska reprezentacija BiH vrši posljednje pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu B divizije, koje će od 13. jula biti održano u Bugarskoj. Mlade "zmajice" nalaze se na mini-pripremama u Mostaru, gdje su odigrale dvije prijateljske utakmice protiv vršnjakinja iz Sjeverne Makedonije. Makedonke su u oba navrata slavile, prvo 32:26, a zatim juče 30:28.

Uprkos porazu, "zmajice" su pokazale kvalitet i borbenost, te da su spremne za okršaje u Grupi B EP protiv Poljske, Finske, Ukrajine i Izraela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije