Rukomet

Evropski sjaj Borac M:tela

Evropski sjaj Borac M:tela
Evropski sjaj Borac M:tela

Rukometaši Borac M:tela uspjeli su da nadoknade minus od sedam golova (24:31) u duelu sa Ankarasporom i plasiraju se u treće kolo EHF kupa. Banjalučani su pred skoro punim "Borikom" deklasirali turskog predstavnika (39:23), zabilježivši jednu od najubjedljivijih pobjeda na međunarodnoj sceni u posljednjih 10 godina.

Atmosfera u banjalučkom hramu sporta odavno nije bila usijanija. Sve je te subotnje večeri podsjećalo na dobra stara vremena kada je Borac harao evropskim rukometom. Navijači i igrači bili su ujedinjeni, a nije ih pokolebao ni šokantan start koji je Turcima obećavao prolaz u narednu rundu. Naime, imali su gosti polovinom prvog poluvremena čak četiri gola viška na svom kontu (9:5), pa je u tim trenucima plasman Borac M:tela u treće kolo bio miljama daleko. Nekako su domaći, nošeni podrškom sa tribina, uspjeli da stignu prednost tima iz Ankare i na odmor odu sa "plus jedan" (14:69).

Drugo poluvrijeme bilo je poput najljepšeg sna. Tih 30 minuta dugo će pamtiti i prepričavati u Banjaluci. Hrabra, odlučna, čvrsta i na momente lepršava igra "crveno-plavih" podigla je publiku na noge. Prednost Turaka iz prvog okršaja topila se takvom brzinom da mnogima u dvorani nije bilo jasno šta se zapravo dešava. Nisu ni gosti znali šta ih je snašlo... Nevjerica u njihovim očima pri svakom pogledu na semafor govorila je više od onoga što se dešavalo na parketu. Trener Ajdin Ajdini držao se za glavu, dok je "crveno-plava" četa nemilosrdno rešetala mrežu. Bilo je jasno šta mu je u mislima - hoće li ova agonija ikad prestati? Da, prestala je sa posljednjim zvukom sirene, koji je označio i početak radosti za Borčeve igrače i navijače.

"Ovo je pobjeda rukometa. Svi smo presrećni, zbog Borca, navijača, grada... Znali smo da možemo eliminisati Turke, koji nisu nimalo naivna ekipa. Šta reći o drugom poluvremenu, sve ste vidjeli. Igrali smo kao u transu...", izjavio je poslije meča Goran Malić, kapiten i najiskusniji rukometaš Borac M:tela.

Desni bek "crveno-plavih" Marko Panić odigrao je možda i najbolju utakmicu u karijeri. Uz sedam golova, 19-godišnji rukometaš upisao je i sedam asistencija:

"Ovo veče ću pamtiti dok sam živ. Zaslužili smo radost, bili smo mnogo bolji od Turaka, naročito u drugom poluvremenu".

Za kraj treba istaći da je ovo bila četvrta najubjedljivija evropska pobjeda Borca u posljednjoj deceniji. Samo su Inicija Haselt (36:16), Kastrioti (41:22) i Šahtjor iz Donjecka (33:15) savladani s većom razlikom. Ujedno, bio je ovo i najteži poraz Ankaraspora na međunarodnoj sceni.

Borac M:tel      (14)      39:23   (69)      Ankaraspor

Dvorana: ''Borik''. Gledalaca: 2.000. Sudije: Bojan Lah i David Sok (Slovenija). Sedmerci: Borac M:tel 4 (4), Ankaraspor 6 (4). Isključenja: Borac M:tel 8, Ankaraspor 6 minuta. Prvi meč: 24:31.

BORAC M:TEL: Blažević (10 odbrana, 2 sedmerca), Malić 1, Garić 2 (2), Pucarević, Međedović, Panić 7, Halilbegović 4, Dejanović (7 odbrana), Mikić 5 (2), Trkulja 1, Vranješ 1, Karačić 7, Ilić 3, Melić 8. Trener: Dragan Marković.

ANKARASPOR: Turan (1 odbrana), Salin 7 (3), Tan 4, Aslan 1, Keskin 3 (1), Ersin 1, Bašlama, Birkan, Čatkin 2, Zaman, Gumaj (4 odbrane), Čanli, Pamuk 2, Kanija 3. Trener: Ajdin Ajdini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije