Rukomet

Francuska savladala BiH, obje selekcije se oprostile od EP

Francuska savladala BiH, obje selekcije se oprostile od EP
Foto: Tanjug/AP | Francuska savladala BiH, obje selekcije se oprostile od EP

Favorizovana selekcija Francuske savladala je rezultatom 31:23 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u trećem kolu Evropskog rukometnog prvenstva, a obje selekcije su se tim mečem oprostile od turnira.

Nakon poraza u prva dva kola reprezentacije Francuske i BiH već su ostale bez šansi da izbore drugi krug takmičenja pa su večeras igrali međusobni ogled u kojem su bivši svjetski i evropski prvaci Francuzi branili ugled, a debitant BiH je tražio prvu pobjedu na EP.

Izabranici selektora Bilala Šumana bolje su otvorili meč i u sedmoj minuti vodili sa 4:1 uz odličnu uvertiru i tri gola Nikole Prcea. Francuzi do izjednačenja 8:8 dolaze u 16. minuti, a pet minuta kasnije dolaze i do vođstva 11:10. Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vođstvom Francuske 14:13.

Početak drugog poluvremena meča u dvorani u Trondheimu pripao je Francuzima, koji su u 37. minuti došli do uvjerljivije rezultatske prednosti 18:14. Do kraja utakmice Francuzi su znalački kažnjavali sve tehničke greške bh. rukometaša i brzim kontrama postizali lagane golove. Meč je završen rezultatom 31:23.

Francuska i BiH su igrali u Grupi D u kojoj su domaćin Norveška i Portugal već izborili prve dvije pozicije i plasman u narednu fazu takmičenja, a odluku o lideru tabele će donijeti večeras u međusbnom duelu.

Rezultati by SofaScore

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije