Rukomet

Grbavac: Cilj je ispunjen

Grbavac: Cilj je ispunjen
Grbavac: Cilj je ispunjen

Rukometaši Izviđač Central osiguranja i Vogošća Poljine Hillsa zabilježili su pobjede u prvom kolu Lige za prvaka BiH, ali nemaju mnogo vremena za odmor jer će već u subotu odmjeriti snage.

Branilac titule Izviđač je u srijedu u Ljubuškom pobijedio banjalučki Borac M:tel rezultatom 28:24 (15:9). Najefikasniji u redovima domaćina bio je David Mandić sa šest golova, dok su Kristijan Jarak, Ante Grbavac i Mateo Rodin postigli po pet. U Borcu su sa po pet pogodaka najefikasniji bili Mirko Majić i Danijel Vukićević.

"Cilj je ispunjen. Bila je to dobra utakmica, znali smo da Borac neće doći sa bijelom zastavicom i da će se boriti. I mi smo dobro igrali, do poluvremena smo uspjeli da ostvarimo značajniju prednost i da je sačuvamo", rekao je Zdenko Grbavac, trener Izviđača, i dodao:

"Sada treba zaboraviti Borac i okrenuti se Vogošći. Prednost domaćeg terena će biti ključna u svakoj utakmici, pa tako i u ovoj, i maksimalno ozbiljno moramo prići utakmici. Vogošća ima jaku obranu, iskusnu ekipu i to su im najveći aduti, ali daćemo sve od sebe. Cilj je pobjeda."

I Borcu su misli okrenute ka narednom meču: duelu u Živinicama gdje će u subotu igrati protiv Konjuha, a što se tiče utakmice s Izviđačem, Ratko Đurković, trener Borca, je rekao:

"Do sredine prvog poluvremena smo bili aktivniji, a onda je uslijedio pad koncentracije, promašivali smo zicere i dozvolili lake golove Izviđaču. U drugom poluvremenu smo preuzeli inicijativu, igrali smo dosta dobro, ali razlika je bila prevelika da bismo je stigli. Osjetio se izostanak povrijeđenog Đorđa Ćelića (jedini pivot u ekipi), mlađi igrači su pomalo bili u grču i nismo mogli više protiv jako dobre, uigrane i šuterski moćne ekipe."

Vogošća je doigravanje počela sigurnom pobjedom protiv Konjuha od 31:23. Ekipa koja je prvi dio takmičenja završila na prvom mjestu od samog početka je kontrolisala igru i rezultat te tako opravdala ulogu favorita. Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Spasoje Pekić sa sedam pogodaka.

"Konjuh je zasluženo ušao u plej-of. Kome oni pomrse račune, posebno na domaćem terenu, biće u velikom bodovnom deficitu. Odigrali smo ozbiljno, iako smo igrali bez Tarika Međića, i još jednom pokazali da smo zasluženo osvojili prvo mjesto u ligi i da se s pravom nadamo prvoj šampionskoj tituli", rekao je Alen Geko, kapiten i pivotmen Vogošćana.

Bojan Unčanin, trener Konjuha, izjavio je da je razlika možda previsoka s obzirom na prikazanu igru te dodao:

"Do 54. minuta smo imali aktivan rezultat, gubili smo tri gola razlike i ostaje žal što nismo posljednjih šest minuta odigrali bolje. Hendikep je bio što se na početku utakmice povrijedio Elvis Brkić - prilikom sudara zadobio je blaži potres mozga. Nadamo se da će se što prije oporaviti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije