Rukomet

Hrvati savladali Crnu Goru

Hrvati savladali Crnu Goru
Foto: N.N. | Hrvati savladali Crnu Goru

Rukometna reprezentacije Hrvatske pobijedila je Crnu Goru sa 25:22, u posljednjem pripremnom meču pred start Evropskog prvenstva.

"Pobjedom sam naravno zadovoljan, ali ima dosta detalja s kojima baš i nisam zadvoljan. Imam dosta kritika na igrače. Imali smo uspona i padova, a koncentracija je bila loša. Bilo je naravno dobrih momenata, ali ima i dosta toga što moramo da popravimo", rekao je hrvatski trener Lino Červar poslije meča.

Hrvatska je od starta meča imala prednost, ali se ni Crna Gora nije predavala, pa je tako meč bio i više od prijateljskog.

Crnogorci su uhvatili priključak sredinom drugog poluvremena, međutim golman Ivan Perišić bio je na visini zadatka, kada u napadu nije išlo. Na kraju, golom Zlatka Hrovata na šest minuta do kraja (24:20), bilo je jasno da će Hrvatska doći do pobjede.

"Nisam zadovoljan odbranom posebno na desnoj strani. Primili smo puno lakih golova. U jednoj jakoj utakmici ne smijemo primiti niti jedan laki gol. U napadu smo srljali i puno zicera promašili. Protiv Srbije moramo igrati puno bolje. Odbranom se pobjeđuje utakmica, a napadom gubi. U napadu smo imali nepotrebnih grešaka, ali želim istaknuti da se ne može govoriti o dobroj utakmici ako obrana nije prava. To je za mene ključno", zaključio je Červar.

Evropsko prvenstvo kreće 12. januara, a turnir u Splitu otvaraju Hrvatska i Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije