Rukomet

Hrvati "sišli sa oblaka"

Hrvati "sišli sa oblaka"
Hrvati "sišli sa oblaka"

Rukometna reprezentacija Hrvatske, koja na SP u Kataru važi za ozbiljnog kandidata za medalju, zamalo da se oklizne na prvoj prepreci u eliminacionoj fazi.

Tijesna pobjeda nad Brazilom (26:25) u osmini finala, u kojoj su strepili do posljednje minute meča, bila je otrežnjenje za tim Slavka Goluže.

"Nije lako ovako tešku utakmicu dobiti, a mi smo to uspjeli. Mislim da smo imali i malo sreće, ali sreća prati hrabre. Brazilci nas nisu iznenadili, ali nismo dobro reagovali na njihovu duboku odbranu. Na početku utakmice smo imali priliku da dotučemo protivnika. Nismo uspjeli i onda je nervoza učinila svoje. Ipak, u drugom poluvremenu smo odigrali mnogo bolje i zasluženo pobijedili. Ostvarili smo naš prvi cilj i sada imamo dovoljno vremena da se pripemimo za četvrtfinale. Možda je dobro što nam se desila ova utakmica i to bez ozbiljnih posljedica, da nas spusti na zemlju", rekao je nakon utakmice Slavko Goluža, selekor Hrvatske.

Sa druge strane Žordi Ribera je bio prezadovoljan igrom svojih izabranika, ali ne i suđenjem.

"Bila je ovo još jedna naša dobra utakmica tokom svih 60 minuta. Ipak, tužan sam jer smo izgubili, a mogli smo pobijediti. Izgledalo mi je kao da su se sudije prepale činjenice da Brazil može pobijediti jednu Hrvatsku. Moram naglasiti da smo Argentina i mi sve bliže evropskim reprezentacijama, ali nam treba dozvoliti da pobijedimo", kazao je Ribera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije