Rukomet

Pratite nas na Google news

Hrvatska će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025?

Hrvatska će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025?
Foto: Tanjug/AP | Hrvatska će biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva 2025?
N.N.

Hrvatski rukometni savez u Beču je predstavio kandidaturu za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine. To će biti prvo svjetsko prvenstvo s 32 reprezentacije, a protivkandidat za 2025. samo je Mađarska.

Hrvatska je kandidaturu podnijela zajedno s Danskom i Norveškom te je izgledno da će dobiti domaćinstvo 2025. godine jer su Mađari organizatori Evropskog prvenstva 2022. godine i teško je očekivati da će tako brzo dobiti domaćinstvo još jednog velikog takmičenja.

U Hrvatskoj bi se igrale četiri grupe prvog kruga, dvije grupe drugog kruga, dva četvrtfinala i jedno polufinale. Završnica turnira odigrala bi se u Oslu.

Gradovi domaćini u Hrvatskoj bili bi Zagreb, Split, Poreč i Varaždin, te Dubrovnik ako završi dvoranu. U Danskoj bi se igralo u Kopenhagenu i Herningu, a u Norveškoj u Trondheimu, Stavangeru, Drammenu i Oslu.

Svjetsko prvenstvo sljedeće godine organizovaće Egipat, a ono 2023. godine Poljska i Švedska. Podsjetimo, Hrvatska je bila domaćin Eura 2000. i 2018. te Svjetskog prvenstva 2009. godine.

(Index.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije