Rukomet

Hrvatska je dobila novog rukometnog selektora

Hrvatska je dobila novog rukometnog selektora
Foto: © nph / Schulz/PIXSELL | Hrvatska je dobila novog rukometnog selektora
N.N.

Desetak dana nakon što je Hrvatska ispala sa SP-a, dogodilo se više smjena u stručnom sektoru.

Hrvoje Horvat dobio je nasljednika. Novi selektor hrvatske reprezentacije biće Goran Perkovac, piše Jutarnji.hr.

"Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih sedam dana", piše u saopštenju.

Na konstitutivnoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donešene su određene odluke.

"Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za saradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet", naveli su oni.

Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj ali ga nije odobrio.

"Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora. Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti", rečeno je na ovoj sjednici.

Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcionisanje Saveza.

“Najvažnija odluka je da je konstituisan novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvještaj za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćen izvještaj gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen“, istakao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije