Rukomet

Hrvatska pobjedom nad Katarom ide u drugi krug, Šego briljirao

Hrvatska pobjedom nad Katarom ide u drugi krug, Šego briljirao
Foto: Twitter/IHF | Hrvatska pobjedom nad Katarom ide u drugi krug, Šego briljirao

Rukometna reprezentacija Hrvatske je u ključnoj utakmici za drugi krug nakon puno muke pobijedila Katar 26:23 i s tri boda će nastaviti takmičenje. Katar će prenijeti dva boda, a Japan jedan, onaj koji je osvojio protiv Hrvatske.

Hrvatska je imala prednost tikom čitavog susreta, no niti u jednom trenutku ona nije iznosila više od tri razlike.

Dobrim otvaranjem Hrvatska je uspjela u 12. minuti povesti sa 6:3, a prednost od barem dva gola držala je do 10:8.  Katar je u završnici prvog dijela uspio izjednačiti na 10:10, pa 11:11, ali Mamić i Štrlek su golovima u posljednjih 90 sekundi povisili na 13:11.

U drugom poluvremenu Katar se u nekoliko navrata približio na samo gol zaostatka, a da ne bi došlo do preokreta pobrinuo se odlični golman Šego koji je odbranio čak četiri sedmerca suparnika.

Manuel Štrlek postigao je šest golova za Hrvatsku, po pet su dodali Marino Marić i Marko Mamić, dok je Frankis Marco postigao sedam pogodaka za Katar.

Prvi suparnik Hrvatske u drugom krugu biće Bahrein, koji je zauzeo treće mjesto u skupini D, a u nastavku prvenstva Hrvati će još odmjeriti snage s Argentinom i Danskom. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz drugog kruga plasiraće se u četvrtfinale.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije