Rukomet

Igrači Zrinjskog napadnuti na slavlju u Blagaju

Igrači Zrinjskog napadnuti na slavlju u Blagaju
Foto: Arhiva | Igrači Zrinjskog napadnuti na slavlju u Blagaju

Momačko veče Vedrana Delića, rukometaša Zrinjskog, umalo je završilo kobno kada su njega i njegovo društvo u Blagaju na proslavi u jednoj od iznajmljenih vikendica napali mještani.

Očevici tvrde da je malo nedostajalo da situacija potpuno izmakne kontroli kada je grupa mještana nepozvana došla na slavlje u pokušaju da se sa slavljenicima obračuna sjekirama i palicama. Iako niko od sagovornika nije želio da priča o detaljima i mogućem povodu incidenta, mještanima, mahom islamske vjeroispovijesti, navodno je zasmetalo slavlje, buka i galama noć uoči Bajrama.

"Ne bih zaista govorio o tim nemilim događajima. Najvažnije je da se sve dobro završilo. Svi smo živi i zdravi, žao mi je što se sve tako desilo i što je neko možda na pogrešan način sve protumačio", rekao je Delić.

Na zabavi je, kaže, bilo 35 ljudi. Osim aktuelnih rukometaša Zrinjskog, tu su bili i neki bivši igrači, ali i neki od velikana rukometa, čija imena nije želio da spominje.

"Samo ću reći da su na zabavi bili moji prijatelji svih vjeroispovijesti. Mještani su spominjali i da već tri mjeseca u kontinuitetu pravimo buku", istakao je Delić.

Iako je moglo biti fatalno, na sreću nije bilo težih povreda, iako su se neki rukometaši zaputili prema SKB Mostar na pretrage.

"Bilo je udaraca. Naguravanja, ali, kažem, srećom sve je završilo bez težih posljedica i želim zaboraviti da se sve to desilo", jasan je Delić.

Iz policije je potvrđeno da je u mjestu Malo Polje kod Blagaja došlo do narušavanja javnog reda i mira. Slučaj je prijavio vlasnik vikendice.

"Razlog tome je navodno buka koju su pravili tokom proslave. Pri tome povrede su zadobili M.H. (33) i P.Z. (26). Ljekari se o stepenu povreda nisu izjasnili", saopšteno je iz MUP-a HNK.

Svemu je prisustvovao i član stručnog tima Mostaraca Mario Sesar. Tvrdi da je na kraju prevladao razum i sa jedne i druge strane.

"Na kraju smo napustili vikendicu. Ne mogu govoriti o detaljima. Presudio je razum i sa jedne i sa druge strane. Smirena glava. Izvinjavam se ako smo nekoga uvrijedili ponašanjem. Svim pripadnicima islamske vjere čestitam Bajram i želim sve najbolje", kazao je Sesar.  

Generalni sekretar kluba Filip Garmaz najavio je da će u narednim danima biti izdato i zvanično saopštenje u vezi sa ovim nemilim događajem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije