Rukomet

Isidora Kršić: Uz pomoć navijača do 3. kola EHF kupa

Isidora Kršić: Uz pomoć navijača do 3. kola EHF kupa
Foto: N.N. | Isidora Kršić: Uz pomoć navijača do 3. Kola EHF kupa

Rukometašice Borca uveliko se spremaju za novi evropski izazov.

Popularnim “osicama” ka istorijskom plasmanu u treće kolo EHF kupa stajaće ekipe Latsije iz Nikozije (Kipar), a oba meča biće odigrana u dvorani Borik, 7. i 9. oktobra.

Nakon dva uvodna poraza u Premijer ligi od Gruda i Hadžića, rukometašicama Borca misle su okrenute ka Evropi. Pulenke Nikole Bijelića čeka dvomeč protiv ekipe Latsije protiv koje će imati priliku da ostvare veliki uspjeh plasmanom u treće kolo. U taboru Banjalučanki vlada optimizam posebno zbog činjenica da će oba meča igrati na domaćem terenu koji bi mogao biti odlučujući faktor. Takođe, dva poraza u derbijima na startu sezone nisu poremetila sjajnu atmosferu koja vlada u višestrukom bh. prvaku.

“Sam početak Premijer lige nije krenuo dobro. Dva derbija i dva poraza. No bez obzira na poraze moral u ekipi nije pao. Svjesni smo i daćemo svoj maksimum. Svaku sljedeću utakmicu gledamo kao derbi, jer u našoj ligi nema lakog protivnika”, kaže prvotimka Borca, Isidora Kršić.

Jedna od najboljih igračica Borca naglašava kako će spremno dočekati dvomeč u EHF kupu. Banjalučanke će u poređenju sa prošlom godinom kada nisu imale sreće u žrijebu dobivši ekipu Dunajske Strede, ovaj put čini se imati protivnika protiv mjeri. Ekipa sa Kipra je velika nepoznanica, a presudnu ulogu bi mogao odigrati domaći teren.

“Sve ekipe koje ostvare izlazak u Evropu smatramo da imaju kvalitet i samim tim nadamo se dobrom rukometu u “Boriku”. Imamo respekt prema protivniku, spremno ćemo ih dočekati na terenu i nadamo se pozitivnom ishodu gdje će nam pomoći naša publika. Ovim putem pozivamo ljubitelje rukometa da dođu i da nas podrže u što većem broju. Obećavamo da će gledati dobar rukomet i nasu veliku borbu za prolaz dalje”, poručila je Kršićeva.

Prva utakmica između Borca i Latsije igra se u petak u dvorani Borik sa početkom u 19 sati. Revanš će biti odigran dva dana kasnije na istom mjestu s početkom u 17 časova. Podsjetimo, u istoj rundi takmičenja nastupiće i ekipa Grude. Aktuelne bh. prvakinje će za protivnika imati ekipu San Pedra iz Portugala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije