Rukomet

Isidora Kršić i Sara Majkić: Borac je pravi izbor

Isidora Kršić i Sara Majkić: Borac je pravi izbor
Foto: N.N. | Isidora Kršić i Sara Majkić nove rukometne "osice"

Borac je pravi izbor za naš dalji napredak u karijeri, poručile su ovo Isidora Kršić (20) i Sara Majkić (19), nove članice Ženskog rukometnog kluba Borac.

Iako je ne tako davno bio pred ambisom, Ženski rukometni klub Borac danas stoji na zdravim nogama, te je pitanje vremena kada će se višestruki prvak BiH vratiti na tron. Posljednja pojačanja "osica" Anđela Stojanović, Isidora Kršić i Sara Majkić, a iz kluba najavljuju još dolazaka, garant su da će Banjalučanke već naredne sezone krenuti u misiju "skidanja skalpa" posljednjih godina neprikosnovenim šampionkama iz Gruda. Ambiciozna uprava i direktor Darko Savić rade punom parom, a dovođenje u paketu Isidore i Sare iz Dubice su pokazatelj da u klubu misle i na budućnost.

Isidora Kršić (20) već neko vrijeme slovi za jednu od najtalentovanijih bh. rukometašica. Sjajna Teslićanka i reprezentativka BiH nije krila zadovoljstvo što će u narednom periodu biti stanovnik Banjaluke.

"Klub kao Borac ima veliku tradiciju u rukometu. Nudi dobre uslove za rad i napredak, ima fantastičnu ekipu sa kojom napada prvo mjesto u Premijer ligi i mislim da je to prava ekipa za moj napredak. S ovom ekipom kakva je sad ne sumnjam da će rezultat biti vidljiv jer znam dosta djevojaka iz prethodnog kluba i iz reprezentacije i nadam se da ću se dobro uklopiti", rekla je Kršićeva.

Ona je u proteklom periodu branila boje Dubice, gdje je zajedno sa sada već čuvenom generacijom prevođenom Jovanom Ilić, Nađom Arnautović, Helenom Ćurić, Marijanom Đenadijom i drugim ostavila dubog trag u Kozarskoj Dubici, gdje se u potpunosti afirmisala kao igrač.

"Dubica mi je do sada ponudila dosta toga za rad, zahvalna sam cijelom klubu i Upravi što je učinio sve za mene. Imali smo fantastičnog trenera Borisa Suvajca koji je mene i ostale djevojke iz kluba doveo u mnogo viši rang", istakla je sada nova uzdanica Banjalučanki.

Isidora je stigla u paketu sa 19-godišnjom Sarom Majkić, još jednom bh. nadom koja takođe očekuje da će njena karijera u Borcu još više krenuti uzlaznom putanjom.

"Prije svega želim da zahvalim ekipi Borca na ovoj prilici, nadam se da ću ispuniti sva očekivanja. Borac je klub koji gaji velike ambicije, ima dobre uslove i sve što je potrebno mladim igračima. Očekujem da ću napredovati i da se ekipa bori za trofeje. Takođe, želim da zahvalim mom matičnom klubu - ŽRK Dubica i treneru Borisu Suvajcu. Nadam se da će se što prije vratiti u Premijer ligu", naglasila je Majkićeva.

U Borcu definitivno neće stati na ovome, a iz kluba su već potvrdili dolazak još nekoliko pojačanja za sezonu 2020/21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije