Rukomet

Janković u idealnom timu

Janković u idealnom timu
Janković u idealnom timu

Mladi srednji bek Borac M:tela Stefan Janković izabran je u idealni tim SEHA lige za februar.

Bh. reprezentativac igrao je odlično tokom cijele sezone, a posebno se istakao u posljednjih nekoliko utakmica u kojima je bio ključni igrač šampiona BiH. Pored Jankovića, u idealnoj postavi mjeseca našao se još jedan reprezentativac BiH, Duško Čelica (PPD Zagreb), koji je mjesto u odabranom društvu izborio dobrim igrama, kako u napadu, tako i u odbrani.

Idealni tim regionalnog takmičenja za februar izgleda ovako:

GOLMAN

Arpad Šterbik (Vardar) - Kada je Arpad Šterbik na golu Vardara, ekipa djeluje neuporedivo sigurnije. Vardar nije imao težak posao u februaru, ali je Šterbik kada je bilo najvažnije protiv Meškova u Skoplju imao 13 odbrana i bio ključ pobjede.

LIJEVO KRILO

Radoslav Antl (Tatran) - Ekipa iz Prešova se već godinama uzda u efikasnost iskusnog Antla. Borcu je 10 puta zatresao mrežu, Nekseu devet, a Metalurgu osam. Za njega uglavnom nema lijeka, čak i kada Tatranu ne ide. Antl je prvi strijelac lige sa 96 golova.

DESNO KRILO

Gašper Marguč (Vesprem) - Odlična forma slovenačkog krila u februaru. U Vespremu, gdje nije lako izboriti minute, svaki trenutak na terenu koristi maksimalno. Protiv Radničkog i Meškova postigao je sedam golova, a protiv Borca četiri.

PIVOT

Renato Sulić (Vesprem) - Po običaju jedan od ključnih igrača mađarskog prvaka koji je nepobjedivost nastavio i u februaru. Protiv Meškova u derbiju postigao je četiri gola, a protiv Radničkog pet.

LIJEVI BEK

Duško Čelica (PPD Zagreb) - Zagreb je pobijedio Vardar i Metalurg, a nije bio kompletan ni na jednom susretu. No, da se to ne bi osjetilo i odbrambeno i napadački veliki doprinos dao je reprezentativac BiH.

SREDNJI BEK

Stefan Janković (Borac M:tel) -  Apsolutni junak mjeseca, mladić koji drži Borac u posljednje vrijeme. Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru "eksplodirao" je u "crveno-plavom" dresu. U duelu sa Vespremom šest puta je pogodio metu, protiv Tatrana je postigao čak 13 golova, a protiv Vojvodine devet.

DESNI BEK

Miloš Orbović (Vojvodina) - Vojvodina je osvojila bod u Skoplju protiv Metalurga i pobijedila Borac, pa je to bio najbolji mjesec u sezoni za Novosađane. Orbović je Borcu šest puta zatresao mrežu, a Metalurgu sedam.

TRENER

Antonio Karlos Ortega (Vesprem) - Španac ima sjajnu ekipu. Mnogi igrači Vesprema bili su na SP, ali to se nije odrazilo na rezultate mađarskog šampiona kako u SEHA ligi, tako i u Ligi šampiona. Ortega je, bez sumnje, zaslužio priznanje za trenera mjeseca.

Metalurg u "Boriku"

Rukometaši Borac M:tela ugostiće sutra naveče (20.55) Metalurg u 16. kolu SEHA lige. Biće to pretposljednji susret Banjalučana u regionalnom takmičenju i prilika da upišu treću pobjedu u sezoni.

"Nadam se našoj dobroj igri kao u prethodnih nekoliko utakmica. Učinićemo sve da ostvarimo pobjedu kako bismo obradovali naše navijače. Metalurg ima mladu ekipu koju predvodi iskusni trener Lino Červar. Upravo od hrvatskog stručnjaka i od njegovog načina na koji će postaviti taktiku prijeti nam najveća opasnost", rekao je Igor Rađenović, trener Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije