Rukomet

Jovana Ilić: Zdravlje neću da rizikujem

Jovana Ilić: Zdravlje neću da rizikujem
Foto: N.N. | Jovana Ilić: Zdravlje neću da rizikujem

Jednu od najtalentovanijih rukometašica u BiH, ali i regionu, Jovanu Ilić zadesio je veliki maler. Za supertalentovanu igračicu Dubice i najboljeg strijelca Premijer lige BiH, koja je trebalo da predvodi juniorsku selekciju BiH na predstojećem turniru u Tuzli, završena je sezona.

U trenutku kada je igrala debitantsku sezonu iz snova u elitnom rangu bh. takmičenja i predvodila svoju Dubicu ka Evropi, 17-godišnjoj Dubičanki je nakon jednog pregleda ustanovljeno da boluje od mononukleoze.

"Baš sam baksuz. Upravo sam došla kući od doktora (juče) i rekao mi je da najmanje dva mjeseca napravim pauzu. Kažu da je bolest bezazlena, ali ne budem li se pridržavala pravila može biti opasno", kaže Ilićeva, koja je propustila posljednja dva kola, a do kojih je postigla impresivna 203 pogotka, što je prosječno 12,6 golova po meču.

Novonastala situacija s pravom je iznenadila javnost, koja se posljednjih dana pitala šta se dešava sa draguljem bh. rukometa, posebno nakon saznanja da se nije našla na spisku juniorske selekcije.

"Osjećam se pomalo razočarano. Ni najmanje se nisam nadala ovome, ali naravno da neću rizikovati zdravlje zbog sporta, biću strpljiva. Nakon ovoga, sigurna sam da ću nastaviti tamo gdje sam stala", istakla je Jovana Ilić.

Inače, selektorka ženske juniorske rukometne reprezentacije (U18) Kornelija Rajković-Leko odredila je 22 igračice za prvo okupljanje novoformirane selekcije, koja će narednog mjeseca učestvovati na međunarodnom IHF/EHF turniru "Ženski trofej" u Tuzli.

Bh. rukometašice će se pripremati u Grudama od 26. do 29. aprila, a na okupljanje su pozvane: Andrea Soldo, Josipa Arapović (Katarina), Asja Sofić (Sloga 2013), Lana Lončar (Hadžići), Ismihana Perla (Goražde), Sara Majkić, Isidora Kršić, Helena Ćurić, Nađa Arnautović, Marijana Đenađija (Dubica), Ana Nikić, Anđela Boras (Grude), Adelisa Dautović, Adna Husičić (Bihać), Jasmina Osmanović (Jedinstvo), Zehra Ekmečić, Džana Adilagić, Amela Džakmić, Ajna Mačak (Krajina), Antonija Rotim (Dalmatinka), Tatjana Džebo (Ilidža).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije