Rukomet

Jovana Ilić, najtalentovanija bh. rukometašica: Bolest je iza mene

Jovana Ilić, najtalentovanija bh. rukometašica: Bolest je iza mene
Foto: N.N. | Jovana Ilić, najtalentovanija bh. rukometašica: Bolest je iza mene

Nakon što ju je krajem prošle sezone bolest (mononukleoza) spriječila da odvede svoju Dubicu u euro-takmičenja i oduzela joj epitet najboljeg strijelca Premijer lige BiH, najtalentovanija bh. rukometašica Jovana Ilić u potpunosti se oporavila i već uveliko počela sa treninzima.

Dok njene vršnjakinje uglavnom odmaraju na raspustu, Ilićeva naporno radi kako bi sve nadoknadila što je propustila dok je bila na prinudnoj pauzi.

"Odlično se osjećam, mononukleoza je iza mene, mada za dva mjeseca imam još jednu kontrolu, ali zdrava sam. Prije mjesec dana počela sam sa laganim treninzima, a u zadnjih nekoliko dana dosta sam pojačala intenzitet rada. Trenutno sam na "Ježevom kampu" ovdje u Dubici, gdje se radi dva-tri treninga dnevno. Nakon toga slijede pripreme za narednu sezonu koje ćemo odraditi na Vlasiću", kaže jedna od najperspektivnijih bh. sportistkinja i rukometašica Dubice.

Iako je ovog mjeseca napunila tek 17 godina, Jovana je već odavno u seniorskim vodama, a svojim nastupima u prošloj sezoni stekla je status jedne od najboljih igračica u elitnom rangu bh. rukometa. Već u narednoj sezoni očekuje da će zajedno sa saigračicama ispuniti cilj koji nisu ispunile u posljednjoj sezoni. 

"U novoj sezoni definivno je onaj isti cilj što nismo mogle ispuniti u prošloj sezoni, a to je da se konačno u našoj dvorani u Kozarskoj Dubici zaigra evropski rukomet", ističe reprezentativka BiH i dodaje:

"Na raspustu mi je super. Uglavnom treniram, dosta vremena provodim sa porodicom i društvom, ali iskreno najviše sa momkom. On je takođe u rukometnim vodama, tako da zna i on dati ponekad dobar savjet."

Rođenoj Dubičanki preostale su još dvije godine do završetka srednje škole nakon koje planira upisati fakultet.

"Još nisam sigurna šta želim poslije srednje skole, zasad je to fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, ali imam još dvije godine da razmislim o tome", naglašava supertalentovana rukometašica, čiji je prosjek prošle sezone bio 12 golova po susretu, a posebno je bila upečatljiva utakmica protiv Izviđača, kojem je postigla nevjerovatnih 18 pogotaka.

Za kraj je poručila da se u budućnosti definitvno vidi u rukometu, ali i da nije sigurno koliko će još ostati u zemlji koja se sve manje brine i poklanja pažnju sportu, što mnoge talentovane sportiste tjera na odlazak u inostranstvo. 

"U budućnosti se nikako ne vidim bez rukometa, ali iskreno ne vidim sebe ni u ovoj sredini (BiH). Nadam se i vjerujem da ću uspjeti, a dotad samo rad, rad i rad", zaključila je Ilićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije