Rukomet

Jovana Ilić, prvi "bombarder" Premijer lige BiH: Prerano je za odlazak iz Dubice

Jovana Ilić, prvi "bombarder" Premijer lige BiH: Prerano je za odlazak iz Dubice
Foto: N.N. | Jovana Ilić, prvi "bombarder" Premijer lige BiH: Prerano je za odlazak iz Dubice

Ne volim da ističem sebe jer sam svjesna da bez mojih saigračica ne bi bilo ovakvih rezultata. Izjavila je ovo 16-godišnja Jovana Ilić, rukometašica Dubice i najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Zvuči pomalo nestvarno podatak da je mlada Dubičanka postigla čak 131 pogodak nakon 11 odigranih kola u elitnom društvu ženskog bh. rukometa. Prosjek od skoro 12 golova po meču je impozantan kada se uzme u obzir da je Jovana rođena 2001. godine i da joj je ovo prva sezona u najvišem rangu. Zahvaljujući njoj, ali i njenim saigračicama, Dubica je jesenji dio sezone završila na sjajnom četvrtom mjestu.

"Zadovoljna sam ovom polusezonom i dosadašnjim rezultatima, s obzirom na to da smo tek ušle u Premijer ligu i četvrto mjesto na tabeli odličan je rezultat. Koštao nas je taj poraz u Prijedoru protiv ekipe Mire, gdje nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice i gdje nismo pokazale igru kakvu zapravo igramo. Pravile smo dosta grešaka, ali isto tako iz tih grešaka dosta smo naučile", ističe, po mnogima, najtalentovanija rukometašica na ovim prostorima.

Njeni golovi i partije oduševljavaju rukometne poklonike u BiH, a Ilićeva se našla i u užem izboru za najperspektivniju sportistkinju BiH u 2017. godini. Veliki broj stručnjaka smatra da je privilegija gledati mladu Jovanu na terenu, a njena partija protiv Izviđača, kada je postigla 18 pogodaka, još dugo će se prepričavati.

"Kao što znate najmlađa smo ekipa u ligi i u nekim situacijama do izražaja je dolazilo neiskustvo. Sad slijedi mali odmor, a onda nam ostaje da dobro odradimo pripreme, tj. pripremimo se za drugu polusezonu u koju ćemo, vjerujem, ući još bolje i pokazati se u najboljem mogućem svjetlu", kaže Jovana, koja je prvobitno počela da trenira karate, ali se, na sreću, vrlo brzo odlučila za rukomet.

Učenica Gimnazije u Kozarskoj Dubici za kraj dodaje da još ne razmišlja o promjeni sredine, te da je to za nju previše rano.

"U Dubici mi je zasad super, odlično se radi. Uostalom, u ovom gradu pohađam srednju skolu i želim još da se formiram kao igrač jer sam jako mlada. Još ne planiram da idem negdje dalje", zaključila je supertalentovana Jovana Ilić, koja je bila i član U18 reprezentacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije