Rukomet

Jovana Kodžoman, golman ŽRK Borac: Niži rang je prošlost

Jovana Kodžoman, golman ŽRK Borac: Niži rang je prošlost
Foto: Ilustracija | Jovana Kodžoman, golman ŽRK Borac: Niži rang je prošlost

Banjaluka će od naredne sezone biti bogatija za još jednog premijerligaša, a za to su se pobrinule rukometašice Borca, nekadašnje vladarice bh. rukometa. Banjalučanke su superiorno osvojile Prvu lige Republike Srpske i vratile se u elitni rang ženskog bh. rukometa.

Jedna od onih koja je dala značajan doprinos u ovom uspjehu popularnih "osica" je i osamnaestogodišnja Jovana Kodžoman. Čuvarka mreže Borca iza sebe ima sjajnu sezonu, nerijetko je svojim intervencijama izluđivala protivničke igračice, a svojoj ekipi bravuroznim intervencijama davala potrebno samopouzdanje.

"Vjerujem da je sa ovakvom ekipom niži rang takmičenja za Borac prošlost", poručila je talentovana Banjalučanka.

Od početka sezone rukometašice Borca vjerovale su u uspjeh. Agilna Uprava kluba složila je kockice, dovela kvalitetna pojačanja, što je rezultiralo da se nekadašnje šampionke vrate u bh. elitu.

"U klubu, kao i među nama, vladala je sjajna atmosfera i vjerujem da je to mnogo doprinijelo našoj igri i na kraju rezultatu. Nadamo se da ćemo u sljedećoj sezoni ostvariti što bolji rezultat u Premijer ligi, kojoj i pripadamo", ističe golman Borca i dodaje:

"Svi smo presretni zbog uspjeha. Moram naglasiti da nam je trener Nikola Bijelić bio neizostavna podrška, kao i direktor Darko Savić, koji je ispratio svaku utakmicu i potrudio se da nam obezbijedi najbolje uslove za rad."

Kodžomanova je za jednu sezonu pokazala da je važan kotač u igri "osica". Ljubav prema rukometu traje još od osnovne škole.

"Trudim se iz utakmice u utakmicu da što više pomognem ekipi. Nadam se da ćemo imati dosta razloga za slavlje i u povratničkoj sezoni u Premijer ligi", zaključila je prvotimka Borca.

Podsjetimo, Borac je plasman u viši rang obezbijedio dva kola prije kraja Prve lige Republike Srpske pobjedom nad glavnim konkurentom, ekipom Knežopoljke iz Kozarske Dubice. Sezonu će zvanično zaključiti u srijedu (danas), kada je na rasporedu utakmica posljednjeg kola protiv ekipe Nestro grupe Brod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije