Rukomet

Kadeti i kadetkinje RS spremni za turnir u Bijeljini

Kadeti i kadetkinje RS spremni za turnir u Bijeljini
Foto: N.N. | Kadeti i kadetkinje RS spremni za turnir u Bijeljini

Kadetske reprezentacije Republike Srpske spremne su za nastup na "Bijeljina rukometnom kupu 2019", koji će biti održan od 16. do 18. avgusta, a povodom učešća na turniru danas su predstavljeni dresovi selekcije RS.

Na jakom turniru RK Bijeljina u Etno-selu Stanišići takmičiće se rukometaši (2002, 2003, 2004, 2005, 2006. i 2008. godište) i rukometašice (2003, 2004 i 2006) iz Mađarske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske i BiH, a među njima su najbolji mladi takmičari RS.

"Imali smo maksimalnu podršku Rukometnog saveza RS u formiranju muške i ženske kadetske reprezentacije RS, maksimalno dobre uslove u Višegradu, gdje smo imali sedmodnevne pripreme, a sada slijedi turnir u Bijeljini", rekla je Bojana Babić, selektor ženske kadetske reprezentacije RS, i dodala:

"Biće to prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ekipe iz okruženja, ali ovo je i motiv više za djecu da se više trude u klubovima kako bi bili standardni članovi reprezentacije. Takođe, nadam se daćemo i u pionirskim i juniorskim kategorijama imati podršku Rukometnog saveza RS, da ćemo imati okupljanje i turnire, jer je to budućnost rukometa."

Babićeva je istakla da su ona i Dejan Vasilić, selektor kadeta, izabrali najbolje igrače iz svih klubova RS i da sada imaju priliku da vide koliko vrijede.

Kadet RS Aleksa Dejanović, koji pet godina trenira u banjalučkom Borcu, rekao je da će on i saigrači dati sve od sebe da odigraju dobro i nada se da će osvojiti turnir, dok je rukometašica Borca Ivana Bobić, koja takođe pet godina trenira rukomet, rekla:

"Želim da zahvalim Savezu što nam je obezbijedio pripreme i dresove, a nadam se da će nam obezbijediti učešće na još mnogo turnira. Drago mi je što sam izabrana u reprezentaciju pored mnogo dobrih rukometašica i očekujem da osvojimo turnir u Bijeljini", rekla je Bobićeva.

Goran Mirnić, generalni sekretar RS RS, rekao je da je nakon dugo vremena reprezentacija RS okupljena i da je zadovoljan radom selektora. Takođe, predstavljena je i oprema koja je nabavljena uz podršku generalnog sponzora kompanije "M:tel" i firme GBT, koja je izradila dresove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije