Rukomet

Kancelarija RS BiH spala na tri imena: I Tančica digla sidro

Kancelarija RS BiH spala na tri imena: I Tančica digla sidro
Foto: N.N. | Kancelarija RS BiH spala na tri imena: I sekretarica digla sidro
Edin Spržo

Osim što juče u kancelariju Rukometnog saveza BiH nisu došli potpisnici saopštenja, njih četvoro koji su istakli da više nisu u mogućnosti da iz finansijskih razloga dolaze na posao, sidro je digla i v.d. generalnog sekretara Šejla Tančica.

Ona je podnijela ostavku, a u subotu će, kako saznajemo, biti raspisan konkurs za novog generalnog sekretara RS BiH.

Nakon što su Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur prestali da dolaze na posao jer, kako su naveli u saopštenju koje su poslali i Međunarodnoj rukometnoj federaciji, već 17 mjeseci nisu primili plaću, te im doprinosi nisu plaćeni, kao i da nisu u mogućnosti da ovjere zdravstvenu knjižicu, kancelarija Saveza trenutno broji tri člana.

"Neki su došli, neki ne. Potpisnici se nisu pojavili, sada smo tu ja kao predsjednik, direktor reprezentacija Gordan Muzurović i Fuad Lipa, tehnički sekretar takmičenja. Žao mi je što je Šejla Tančica podnijela ostavku, jer nije mogla više ovo trpjeti. Nakon prvih mjesec dana rada rekla mi je da za ovaj obim posla ne treba previše ljudi u kancelariji. Ovo je realno stanje, a kancelarija neće ništa trpjeti, sve se nastavlja kako je bilo", kazao je predsjednik RS BiH Amir Zahirović i dodao da što se tiče ligaških takmičenja nema nikakvih promjena i da se sve nastavlja kao i dosad.

On se dotakao i situacije u vezi s uposlenicima koji tvrde da nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema od strane novog rukovodstva Saveza.

"Da nije žalosno bilo bi smiješno. Mi smo došli prije tri mjeseca, znači da im neko drugi dođe tih 14 plata. Tri posljednje plate nisu dobili. To znači da Tahirović, koji je bio predsjednik, sam sebi nije uplaćivao doprinose", istakao je čelni čovjek RS BiH, kojem su zbog nedobijanja ID broja blokirani računi. U haos koji vlada u RS BiH i oko njega uklopila se i blamaža najboljih bh. rukometaša, koji su doživjeli bolan poraz u Estoniji (25:29). "Zmajevi" su još jednom sami sebi zagorčali život, ovaj put nakon poraza od autsajdera Grupe 6 kvalifikacija za SP 2019. Iako šanse za plasman u baraž i dalje postoje, one su dosta umanjene.

"Od sada će se neke stvari promijeniti. U ekipi želim samo ratnike, a oni će morati da zasluže da se nađu na sljedećem spisku. Poraz je bolan kad znaš da možeš bolje. Imali smo dva radna sastanka poslije utakmice, na sljedećem okupljanju će biti maksimalno 19 igrača. Bez obzira o kome se radi, moraće se dobro namučiti da zasluže poziv", kazao je selektor Bilal Šuman nakon povratka iz Talina.

U decembru je novo okupljanje i to za ključne duele protiv Švajcarske, koji su na programu u januaru.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije