Rukomet

Katarinu besparica seli u niži rang

Katarinu besparica seli u niži rang
Foto: N.N. | Katarinu besparica seli u niži rang

Besparica je i dalje najveći problem mnogim klubovima u Bosni i Hercegovini, a najnovija žrtva loše finansijske situacije i nemogućnosti da obezbijede sredstva za takmičenje u najvišem rangu je Hrvatski rukometni klub Katarina iz Mostara.

Istupili su iz Premijer lige BiH za rukometašice, rekavši da drugog izbora u ovom trenutku nisu imali.

"Nakon odluke Upravnog odbora kluba obavještavamo vas da HRK Katarina istupa iz natjecanja Premijer liga BiH za žene. Konačna odluka je donesena na osnovu saznanja da nismo mogli u zadanom roku ispuniti obveze prema Rukometnom savezu, po odlukama Upravnog odbora RS BiH, odnosno suspenziji kluba radi duga. Svim klubovima i rukometnim radnicima želimo svaku sreću i puno uspjeha u njihovom radu, a javnost ćemo detaljnije o svemu upoznati službenim priopćenjima. Našu natjecateljsku aktivnost nastavit ćemo u Prvoj ligi Herceg Bosne", stoji u saopštenju bivšeg osvajača Kupa BiH, ekipe koja je igrala osminu finala Kupa pobjednika kupova protiv slavnog Larvika.

Premijer liga BiH tako takmičenje nastavlja sa 10 ekipa, a ne treba zaboraviti da je prije tri mjeseca s radom prestao nekadašnji član elite ŽRK Dubica.

Dubičanke su bile prepoznatljive po sjajnom radu s omladinskim kategorijama, a njihove rukometašice su redovne članice svih selekcija BiH. Kao razlog gašenja je navedena loša finansijska situacija, ali i sve manji broj djece za normalno odvijanje rada kluba.

Ovog vikenda na rasporedu je bilo 3. kolo Premijer lige BiH za rukometašice, a postignuti su sljedeći rezultati: Ilidža - Hadžići 24:27, Grude - Izviđač 37:25, Knežopoljka - Jedinstvo 25:25, Leotar - Mira 25:38.Večeras: Borac - Zrinjski.

U Premijer ligi BiH za rukometaše je igrano 4. kolo, a zanimljiv meč viđen je u Zavidovićima, gdje su koplja ukrstili Krivaja i Gračanica (28:28). U dramatičnoj završnici gosti su za napad imali 20 sekundi i po gol su krenuli sa sedam igrača, poslavši golmana na klupu. To im se na kraju isplatilo, a gol vrijedan boda postigao je Stefan Trkulja. Serija od tri poraza zaredom prekinula je dobojska Sloga, koja je ovog vikenda dočekala Vogošću i slavila sa 33:27.

Premijer liga BiH za rukometaše, 4. kolo:  Iskra - Leotar 25:28, Sloga D - Vogošća 33:27, Krivaja - Gračanica 28:28, Sloboda - Bosna Visoko 34:25, Gradačac - Izviđač 21:25. Odgođeno: Bosna Sarajevo - Borac. Slobodna je ekipa Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje.

Poredak: Gračanica 7, Izviđač 6, Vogošća 6, Krivaja 5, Borac (-12) 4, Sloboda 4, Leotar (-2) 4, Konjuh 4, Iskra (-1) 2, Bosna S. (-2) 2, Bosna V. 2, Sloga D 2, Sloga GV/U (-1) 2, Gradačac 2, Maglaj 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije