Rukomet

Kil siguran na otvaranju Lige šampiona, PPD Zagreb poražen

Kil siguran na otvaranju Lige šampiona, PPD Zagreb poražen
Foto: Instagram / Printscreen | Kiel siguran na otvaranju Lige šampiona, PPD Zagreb poražen

Nova sezona rukometne Lige šampiona zvanično je krenula sinoć. Njemački predstavnik, ekipa Kila, slavila je ubjedljivu pobjedu na domaćem terenu nad ekipom Elveruma, rezultatom 36:26.

Ekipa Kila dominirala je tokom cijelog susreta da bi na kraju i slavila ubjedljivu pobjedu sa deset golova razlike. Reinkind sa šest te Wiencek i Ekberg sa po pet postignutih pogodaka bili su prva imena susreta u redovima Kiela

Aktuelni osvajač Lige prvaka, ekipa Barselone, slavila je na gostovanju u Mađarskoj nad ekipom Pick Segeda, rezultatom 28:35.

Ekipa Pik Segeda odlično se držala tokom prvog poluvremena, kada su domaćini imali i pet golova razlike. Ipak, do poluvremena gosti smanjuju zaostatak na samo minus jedan pa se na pauzu odlazi kod rezultata (15:14).

U nastavku ipak bolja igra "Blaugrane" koja u uspjela slomiti otpor Segeda, za na kraju konačnih 28:35. Barselonu su do pobjede vodili Fabregas i Mem sa po sedam postignutih pogodaka. Ričardson je dodao šest, a Gomez pet.

U redovima Segeda najefikasniji su bili Bodo sa pet te Banhidi i Soštarić sa po četiri postignuta pogotka.

Poljsko-Francuski derbi u Kielceu odigrali su rukometaši Lomza Kielcea i Nanta. Bolja je bila domaća ekipa rezultatom 40:33. Od samog početka susreta Kielce je imao rezultatsku prednost što je na kraju krunisao i prvom pobjedom u novoj sezoni Lige šampiona.

Turnat je bio najefikasniji u redovima Kielcea sa šest postignutih pogodaka. Po pet su dodali Karačić, Morto i Sisko.

U redovima Nanta istakli su se Mine sa devet, te Toto, Briet i Odriozola sa po četiri postignuta pogotka.

PPD Zagreb poražen je na domaćem terenu rezultatom 27:31. "Plinarima" nije pomogla dobra predstava u drugom poluvremenu, obzirom da su nakon loše igre u prvom dijelu na pauzu otišli sa minusom od šest golova razlike.

(Svijet Rukometa)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije