Rukomet

Knežopoljka bez premca u BiH

Knežopoljka bez premca u BiH
Foto: N.N. | Knežopoljka bez premca u BiH

Omladinske selekcije Ženskog rukometnog kluba Knežopoljka podarile su najljepši poklon klubu, koji ove godine slavi 55. rođendan.

Djevojčice iz Kozarske Dubice u minuloj sezoni osvojile su tri titule prvaka BiH, te jedno treće mjesto, dok su u RS postale prvakinje u svim uzrasnim kategorijama, što ih čini ubjedljivo najuspješnijim klubom u BiH.

Opće je poznato da je Kozarska Dubica grad rukometa, a Knežopoljka klub koji je oduvijek bio rasadnik talenata i jedan od rijetkih koji akcenat stavljaju na vlastite snage.

Protekle sezone ostvarili su najveći uspjeh u omladinskim selekcijama. Talentovane djevojčice su osvojile četiri titule prvaka RS (godišta 2002, 2004, 2006, 2008), a na teritoriji cijele BiH postale su šampionke u godištima 2004, 2006. i 2008, uz jedno treće mjesto (2002). Seniorke koje su nastupile u podmlađenom sastavu postale su viceprvakinje RS.

"U klubu se velika pažnja posvećuje mlađim kategorijama, socijalizaciji djece, usvajanju zdravih životnih navika te vaspitanju u sportskom duhu. Cilj nam je da okupimo što veći broj djece s naše opštine koja bi u budućnosti nosila dres seniorske ekipe", kaže jedna od trenerica Lena Kovačević. 

U klubu u četiri mlađe kategorije trenira oko 80 djevojčica od pet do 15 godina, te seniorska ekipa.

"Iako uslovi u kojima djevojčice treniraju i stasavaju često nisu odgovarajući - manjak prostora i termina, te uslovi u pogledu opreme, finansija... malim šampionkama na čelu s  trenericama Bojanom Rodić i Lenom Kovačević ni to ne prestavlja prepreku. S obzirom na to da djevojčice pune entuzijazma, vrijedno i naporno treniraju, s puno ljubavi prema rukometu i jedna prema drugoj, plodovi rada su neminovni", naglasila je Marica Burazor, predsjednica kluba.

Da je put koji Knežopoljka slijedi jedini ispravan, pokazuju i čestitike.

"Djevojčice su dale sve od sebe i zasluženo došle do priznanja. Igrom su oduševljavale učesnike i publiku, samo riječi hvale i čestitke stižu na našu adresu, a to nas čini srećnim jer znamo da smo na pravom putu. Ne zaboravimo: ipak je ovo klub sa dugom tradicijom i rezultatima na kojima se može zavidjeti, a ljepši poklon za 55. rođendan nismo mogli dobiti", zaključila je Burazorova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije