Rukomet

Kristina Marković jača i od mononukleoze

Kristina Marković jača i od mononukleoze
Foto: N.N. | Kristina Marković jača i od mononukleoze

Nakon saznanja da sam oboljela od mononukleoze i da moram mirovati najmanje šest mjeseci mislila sam da nema koristi vratiti se na teren. Ipak, sada je bolest iza mene i vratila sam se jača nego ikad. Poručila je ovo sedamnaestogodišnja rukometašica Ilidže Kristina Marković.

Proteklog vikenda startala je nova sezone u Prvoj ligi Federacije za rukometašice, a prvo kolo obilježio je povratak na teren Kristine Marković. Talentovana rukometašica iz Istočnog Sarajeva vratila se na teren nakon višemjesečne pauze i dala doprinos u pobjedi svoje Ilidže nad Vitezom (37:27). 

"Lijepo je ponovo igrati zvanične utakmice. Uz podršku Uprave, trenera Elvira Baručije i saigračica vratila sam se, odradile smo odlične pripreme, što se i vidi poslije pobjede u Vitezu. Nadam se da će tako biti i u nastavku sezone i da ćemo se vratiti gdje i pripadamo - u Premijer ligu", kaže velika nada Ilidžanki, koja je na premijeri postigla jedan pogodak.

Markovićeva je već tri sezone članica Ilidže, u koju je stigla iz Slavije iz Istočnog Sarajeva, gdje je naučila prve rukometne korake.

"Počela sam u Slaviji pod palicom trenera Borisa Jelića, koji mi je bio velika podrška. Raspadom kluba prešla sam u Ilidžu, u kojoj su me sjajni prihvatili. Brzo sam se adaptirala uz novi tempo rada i igre, gdje je veliku ulogu imao trener Ensad Šunj", ističe prvotimka Ilidžanki.

Naglasila je da je iza nje jako težak period, u kojem je čak pomislila i da ostavi rukomet. Ipak, pokazala je koliku mentalnu snagu ima, pobijedila je bolest i vratila se najvećoj ljubavi.

"Samo saznanje da sam oboljela od mononukleoze i da nema fizičke aktivnosti minimalno šest mjeseci je bilo katastrofa. Propustila sam i pripreme U16 reprezentacije, jer sam preporukom ljekara morala odsustvovati radi svog zdravlja, pošto bi moglo doći do komplikacija", prosjeća se Kristina i dodaje:

"Jako mi je žao što uz cure i trenera nisam bila tu u teškim momentima, jer smo ispali iz Premijer lige. U početku mi je bilo teško, pomišljala sam da batalim sve, jer su sve moje vršnjakinje napredovale, a ja sam ostala na istom nivou. Na sreću, to se nije desilo, rukomet je moja prva ljubav, pa se tako i odnosim prema njemu -  odgovorno i s mnogo ljubavi i strpljenja. U budućnosti bih voljela da se bavim profesionalno i da zaigram u nekim evropskim klubovima."

Ilidžanke su na sjajan način krenule u novu sezonu i tako najavile visoke ambicije odnosno ekspresni povratak u elitni rang ženskog rukometa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije