Rukomet

Pratite nas na Google news

Kršić: Nećemo razočarati

Kršić: Nećemo razočarati
Foto: N.N. | Kršić: Nećemo razočarati
Edin Spržo

Ženska juniorska reprezentacija BiH otputovala je u Varnu (Bugarska), gdje u subotu počinje Evropsko prvenstvo B divizije (U18). Biće ovo prvi nastup jedne ženske selekcije na ovakvoj vrsti takmičenja nakon višegodišnje pauze, a izabranice Sanje Bajgorić spremne su da se pokažu u što boljem izdanju.

Mlade "zmajice" su u nekoliko navarata odradile mini-pripreme kako bi što spremnije dočekale šampionat. Bajgorićeva je radila sa 17 djevojaka koje će, ne računajući prošlogodišnji turnir u Tuzli, na kojem su stekle prava igranja na EP, prvi put u karijeri izaći na veliku scenu. Od prvog okupljanja među bh. juniorkama vlada sjajna atmosfera i svi jedva čekaju da u subotu istrče na teren.

"Same pripreme prošle su sjajno. Već poslije nekoliko okupljanja smo postale složne i na terenu i van njega. Dosta smo radile kako bismo što spremnije fizički i psihički dočekale Evropsko prvenstvo", kaže 19-godišnja bh. reprezentativka Isidora Kršić.

Uoči odlaska u Bugarsku, bh. selekcija je odigrala dvije kontrolne utakmice protiv vršnjakinja iz Sjeverne Makedonije. Makedonke su u oba navrata slavile, što nije obeshrabrilo bh. rukometašice, koje najavljuju veliku borbenost i zalaganje na parketu.

"Atmosfera je odlična, jedna drugoj smo podrška i to je ono što nas krasi. Utakmice protiv Makedonki su nam dobro došle pred polazak, jer smo vidjeli naše greške koje do početka prvenstva možemo ispraviti", ističe sjajna Teslićanka i dodaje:

"Što se tiče očekivanja na EP voljela bih, naravno, da budemo u samom vrhu, ali idemo utakmicu po utakmicu. Rano je da mislimo o nečem više, a nismo ni grupnu fazu prošle. Ako budemo funkcionisale ovako kako sada funkcionišemo, mislim da nećemo razočarati one koji vjeruju u nas, prije svega naše trenere, koji nam daju savjete i habre za ono što nas očekuje", zaključila je prvotimka Dubice.

Na prvenstvu u Bugarskoj učestvuje 10 reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. BiH se nalazi u Grupi B zajedno sa selekcijama Poljske, Finske, Izraela i Ukrajine, s kojom će u subotu i otvoriti prvenstvo. Grupu A čine Srbija, Velika Britanija, Island, Grčka i Bugarska. Po dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u polufinale, dok će ostali igrati za plasman od petog do desetog mjesta.

Selektorka Sanja Bajgorić za Euro u Varni pozvala je sljedeće igračice: Nikolina Petrović, Marijana Đenadija, Medina Klepo, Helena Ćurić, Isidora Kršić, Adelisa Dautović, Andrea Soldo, Ana Nikić, Amela Džakmić, Adnana Latifović, Ana Pejaković, Leontina Vujić, Anđela Boras, Nađa Arnautović, Ajna Mačak, Zerina Bujak i Ilma Mehanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije