Rukomet

Kruna Borcu ili Izviđaču

Kruna Borcu ili Izviđaču
Kruna Borcu ili Izviđaču

Zavjesa na rukometnu sezonu u BiH biće spuštena u subotu, a posljednjih 60 minuta Lige za prvaka daće odgovor ko će biti šampion za sezonu 2016/2017 - Borac, Izviđač, a možda čak i Konjuh.

U najboljoj poziciji su Banjalučani, koji sami odlučuju o svojoj sudbini, a za povratak pehara u grad na Vrbasu biće im potreban gostujući trijumf protiv Vogošće. U Ljubuškom će se odbrana naslova slaviti samo u slučaju trijumfa Izviđača protiv Konjuha, te poraza Borca, koji ima bolji međusobni skor od Ljubušaka.

Iako ima matematičke šanse za titulu, u Konjuhu su se pomirili da neće proći prvi kroz cilj s obzirom na to da mu treba pobjeda od 19 razlike i poraz Borca. Ipak, u Živinicama najavljuju da im neće nedostajati motiva protiv aktuelnog prvaka BiH.

"Svjesni smo da ovaj susret svima nešto odlučuje. Ono što je sigurno je da ćemo mi u svemu tome gledati samo sebe. Želimo neporaženi ostati pred domaćim navijačima. Uostalom, pobjeda bi nam donijela treće mjesto i izlazak na evropsku scenu, što bi za svakoga od nas u klubu predstavljalo veliki uspjeh", kaže trener Konjuha Bojan Unčanin.

Konjuh je na domaćem terenu već skinuo skalp Borcu i Vogošći, a strateg domaćih očekuje da tako bude i protiv popularnih "skauta".

"Izviđač će biti pod pritiskom, u igri su za titulu, a i u slučaju pobjede neće znati hoće li biti prvi. Mi ćemo odigrati maksimalno, jer u nekim kombinacijama možemo završiti kao drugi, tako da motiva neće nedostajati. Vjerujem da ćemo skupiti snage da dođemo do pobjede i tako odemo na zasluženi odmor", istakao je Unčanin.

Jedina ekipa koja nema nikakve šanse da se umiješa u borbu za prvo mjesto je Vogošća, koja je uvezala tri poraza, računajući i napuštanje terena u Živinicama zbog kojeg su kažnjeni oduzimanjem jednog boda.

"Sezona se privodi kraju za nas na neočekivan način, jer smo imali puno veće ambicije. Odigrali su loše završetak sezone. Ipak, bez obzira na sve, mi smo u obavezi da odigramo pošteno. I sada tvrdim da smo kvalitetniji od Borca, te ćemo pokušati doći do pobjede. U slučaju poraza, čestitaćemo Banjalučanima", poručio je kapiten Vogošćana Alen Geko.

Utakmice posljednjeg 6. kola između Konjuha i Izviđača, te Vogošće i Borca igraju se u subotu s početkom u 20 sati.

Liga za prvaka

1. Borac 5     3     0     2     153:130 9

2. Izviđač     5     3     0     2     146:139 9

3. Konjuh     5     2     0     3     110:118 6    

4. Vogošća   5     2     0     3     107:129 (-1) 5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije