Rukomet

Kup Republike Srpske podići na još veći nivo

Kup Republike Srpske podići na još veći nivo
Foto: N.N. | Kup Republike Srpske podići na još veći nivo

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na današnjoj sjednici i definitivno je potvrdio da će m:tel Prva liga za rukometaše početi 14. septembra dok će sedam dana kasnije startovati i dame.

Odlučeno je da takmičenje u Kupu Republike Srpske počne polovinom oktobra tekuće godine i da svi klubovi moraju nastupiti u ovom eminentnom takmičenju.

"Želimo da Kup RS podignemo na još veći nivo. I ovog puta u završnici nastupiće četiri kluba, ali će ovog puta poraženi iz polufinala igrati za treće mjesto te ćemo obezbijediti nagrade i za trećeplasirane u kup takmičenju", poručio je Marinko Umičević, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza RS.

Na sjednici je bilo govora i o Omladinskoj ligi koja će početi prvog vikenda oktobra a kako je navedeno u takmičenje će biti uključeno 60 ekipa.

Nepoznato je šta će biti sa drugom ligom jer se još ne zna da li će Laktaši igrati na zapadu ili će umjesto njih biti uvrštena druga ekipa dobojske Sloge.

Kod dama trenutno imaju samo dva kluba: Derventa i Srbac i njima će biti ponuđeno da igraju u prvoligaškom rangu takmičenja.

Staša Košarac, predsjednik Komisije za međunarodne odnose i član UO RS RS upoznao je članove rukovodstva Saveza o sastanku sa rukovodstvom RS Srbije.

On je napomenuo kako je delegacija RS sjajno primljena u Beogradu i da je tom prilikom dogovoreno odigravanje Svesrpskog kupa koji je planiran za 21. i 22. decembar tekuće godine na Palama. Košarac je naglasio kako će naredni sastanak biti sa vodećim ljudima Rukometnog saveza Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije