Rukomet

Ljubav prema rukometu ne poznaje godine: Mozzart podržao RKV Sarajevo

Ljubav prema rukometu ne poznaje godine: Mozzart podržao RKV Sarajevo
Foto: Ustupljena fotografija | Ljubav prema rukometu ne poznaje godine: Mozzart podržao RKV Sarajevo

Veliki ljubitelji rukometa i bivši profesionalni igrači osnovali su prije dvije godine klub u Sarajevu. U Rukometnom klubu veterana od tada se rado okupljaju na treninzima i takmiče na turnirima.

Spaja ih ljubav prema ovom sportu koju gaje i po završetku profesionalnih karijera. A ljubav prema sportu gaje i u kompaniji Mozzart iz koje je na adresu RKV Sarajevo stigla nova oprema.

"Zaista smo pozitivno iznenađeni ovim gestom, novi dresovi su nam  dobro došli. Radost na licima momaka sve govori“, kaže Dino Jukan, član RKV Sarajevo.

Klub rukometnih veterana broji oko 80 članova, od kojih je 50 aktivnih. Okupljaju ljubitelje rukometa od 29 do 55 godina starosti…

Osim na treninge, odlaze i na međunarodne turnire u gradove širom bivše Jugoslavije… Od osnivanja kluba, 2020. godine, išli su na manji broj takmičenja zbog epidemije korona virusa, ali im je u sjećanju posebno ostao turnir u njihovom Sarajevu jer su bili pobjednici u konkurenciji ekipa Goražda, Maglaja, Konjica..

U njihovom timu su bivši kapiten reprezentacije Enid Tahirović, Dragan Malešević koji je igrao za Željezničar i Ilidžu, te Alen Geko koji se nedavno oprostio od profesionalnog rukometa..

Članovi samostalno finansiraju rad kluba, a podrška će im biti potrebna u narednom periodu jer planiraju da u Sarajevu pokrenu veliki regionalni turnir..

Ovi iskusni rukometaši na terenu su ranije često ostavljali srce, a sada pokazuju da imaju veliko srce učešćem na brojnim humanitarnim turnirima.. Upravo društveno odgovorni rad i ljubav prema sportu je ono što je njima i kompaniji Mozzart zajedničko.

"Vrijednosti za koje se zalaže RKV Sarajevo su ujedno i dio naše misije. Zato smo donacijom opreme odlučili da nagradimo njihovu plemenitost i podržimo ih u nastojanju da još dugo na terenu pokazuju svoju ljubav prema rukometu“, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije