Rukomet

Luka Knežević nakon operacije ramena: Vraćam se sljedeće godine

Luka Knežević nakon operacije ramena: Vraćam se sljedeće godine
Foto: N.N. | Luka Knežević nakon operacije ramena: Vraćam se sljedeće godine

Zbog operacije lijevog ramena jedan od nosilaca igre RK Borac m:tel, Luka Knežević propustiće pa možda i cijelu narednu sezonu.

Ipak, mladi Banjalučanin, vjerovatno ključni faktor u prošlosezonskoj šampionskoj tituli crveno-plavih vjeruje kako će nakon dugotrajnog oporavka ponovo biti ondaj stari. 

Sjajnu sezonu u kojoj je bio pa možda i najvažnija karika u timu Mirka Mikića pokvario je finiš sezone u kojoj je dvadesetvogodišnji srednji bek povrijedio lijevo rame, a kasnije je uspostavljeno da neizgled bezopasna povreda zahtjeva operativni zahvat. Luka je po nož išao prije dvije sedmice i sada je počeo fazu oporavka.

“Imao sam problema sa lijevim ramenom prije 4-5 godina i radio sam na njemu da ga ojačam dosta, što sam i uspio. Ova sezona je bila naporna za sve ekipe, a pogotovo za nas jer stvarno nijednu utakmicu i trening nismo kalkulisali, te smo davali smo sve od sebe. Na kraju sezone je došlo do umora kao što to inače i biva, iako nas je trener Mikić odmarao koliko god je mogao. Nesrećnim slučajem sam na samom kraju sezone povrijedio lijevo rame”, kaže za “Nezavisne” Knežević dodaje:

“Na početku je to izgledalo kao bezazlena povreda, međutim na kraju se ispostavilo da je operacija neophodna. Operisan sam prije dvije sedmice i sigurno je da neću žuriti sa povratkom na teren”.

Prema prvim procjenama standardni prvotimac aktuelnog bh. šampiona pauziraće skoro pola godine, što znači da ga ove godine gotovo sigurno nećemo gledati na terenima. Luka je prošle godine zajedno sa još nekoliko mladih rukometaša produžio ugovor sa Borcem, koji je već tada napravio zaokret u politici kluba. Data je šansa mladima, a da je to bio pravi pogodak pokazala je prošla sezone u kojoj je podmlađeni tim Borca pomeo konkurenciju i vratio pehar u Banjaluku.

“Ova sezona je za mene bila dosta dobra, ali eto desio se taj peh na kraju, ali osvojili smo titulu. Dosta smo napredovali ove sezone kako ekipno tako i individualno tako da me ova povreda i nije toliko zabrinula. Na teren bih se trebao vratiti za četiri do šest mjeseci zavisno od brzine oporavka od operacije. Neću žuriti da bih se mogao priključiti ekipi kako treba i dati svoj maksimum u sljedećoj sezoni”, naglašava Knežević.

Talentovani rukometaš koji je prošle godine zaradio i poziv u seniorsku reprezentaciju BiH vjeruje kako će nakon oporavka ponovo biti onaj stari.

“Ovaj period oporavka ću iskoristiti da popravim neke stvari što smatram da bih trebao i zašto nemam vremena tokom sezone da radim. Smatram da ću ostatak sezone nastaviti tamo gdje sam stao prošlu sezonu”, zaključio je Luka Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije