Rukomet

Luka Perić nakon prve titule sa Borcem: Bili smo kao jedno

Luka Perić nakon prve titule sa Borcem: Bili smo kao jedno
Foto: N.N. | Luka Perić nakon prve titule sa Borcem: Bili smo kao jedno

Presudilo je to što smo u pobjedi i porazu uvijek bili kao jedno i što smo tokom cijele sezone uživali na terenu”, rekao je za “Nezavisne” Luka Perić, mladi rukometaš Borac m:tela s kojim je osvojio prvu šampionsku titulu u seniorskoj konkurenciji.

Za vikend je spuštena zavjesa na rukometnu Premijer ligu u kojoj su Banjalučani odigrali iznad svih očekivanja i slobodno se može reći superiorno stigli do šampionskog pehara. Podmlađeni tim koji je imao dosta problema sa povredama tokom sezone, a kojeg je fenomenalno s klupe vodio Mirko Mikić upisao je svega dva poraza, ostvareno je 20 pobjeda uz šest remija. Od početka nisu imali pritisak da moraju do trofeja, što se na kraju ispostavilo kao najbolji mogući potez Uprave i stručnog štaba.

“Pa eto okolnosti su takve da smo ove sezone ušli sa dosta mladim sastavom u prvenstvo, bez ikakvih ambicija, očekivanja i pritiska na nama. Htjeli smo samo da igramo rukomet i da napredujemo iz treninga u trening”, kaže Perić, tinejdžer koji je i ove sezone pokazao da je jedan od najvećih dragulja iz Borčeve riznice.

Iako je još devetnaestogodišnjak postao je jedan od nosilaca igre crveno-plavih. Postigao je 99 gola za Borac, a izborio se za mjesto u reprezentaciji BiH. Ističe da velike zasluge za titulu pripredaju treneru Mirku Mikiću, koji je oduvijek vjerovao u mlade snage.

“Trener Mirko vrlo dobro zna nas mlađe igrače i pratio je naš razvoj i sigurno je znao kakav smo materijal i potencijal”, naglašava Perić.

Sezona za Borac još nije gotova, slijedi završnica Kupa BiH i polufinalni duel protiv Izviđača, kada će ekipa na zasluženi odmor. U tom periodu počeće sklapanje igračke križaljlke za narednu sezonu u kojoj će Borac ukoliko zadrži okosnicu tima vjerovatno ponovo biti kandidat za najveći plasman. Perić, koji je prošao sve omladinske kategorije Borca nije želio mnogo da otkriva kada je u pitanju nova sezona. 

“Ne bih da pricam o sljedećoj sezoni, jer ova jos nije gotova, čeka nas Kup. Želja mi je samo da igram rukomet i da uživam”, izjavio je Perić.

Inače, da je pravi profesionalac pokazao je prošle srijede. Tog dana Borac je gostovao u Živinicama, a za Luku to bio poseban dan, jer se iste večeri imao matursku veče. Iako su bili osigurali titulu, Perić nije želio da propusti utakmicu.

“Završio sam Elektrotehničku školu. Prvo sam išao na utakmicu i sa utakmice sam stigao na maturu, pojavio sam se tačno kada sam trebao u 21 čas, tako da nisam ništa propustio”, zaključio je Luka Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije