Rukomet

Luka Perić, rukometaš Borca: Upijamo svaki savjet Vujovića

Luka Perić, rukometaš Borca: Upijamo svaki savjet Vujovića
Foto: N.N. | Luka Perić, rukometaš Borca: Upijamo svaki savjet Vujovića

Moji saigrači i ja svaki dan upijamo svaki savjet trenera Veselina Vujovića, kao i ostatka stručnog štaba, kaže Luka Perić (17), mladi rukometaš Borca M:tela, koji je imao sjajnu prošlu godinu, u kojoj je stekao i status reprezentativca BiH.

Borac polako brusi formu za nastavak sezone, u kojoj će pokušati da odbrani titulu prvaka BiH, kao i da osvoji Kup, a želja svih je da se pokuša iznenaditi ekipa Gorenja u okviru osmine finala EHF Evropa kupa. Banjalučani su sedam dana boravili u Tesliću, a počeli su i sa odigravanjem kontrolnih utakmica. U prvoj su poraženi od Konjuha (28:30). Veliki hendikep za Banjalučane je taj što u nastavku sezone neće moći računati na povrijeđene Bojana Ljubišića i Marka Lukića.

"Pripreme zasad teku odlično. Bili smo sedam dana u Tesliću, gdje smo imali sve uslove za kvalitetan rad, obezbijeđene teretanu, dvoranu, trim-staze... Nastavljamo sa treninzima i spremamo se za nove utakmice", kaže velika Borčeva nada.

Talentovani Banjalučanin nije krio zadovoljstvo što radi pod patronatom jednog od najboljih igrača svih vremena Veselina Vujovića. Smatra da je njegovim dolaskom Borac mnogo dobio, kao i bh. rukomet uopšte.

"Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo raditi s najboljim igračem svih vremena.  Smatram da je ovo veliki plus za bh. rukomet i za veliku rukometnu instituciju kao što je Borac M:tel", ističe desno krilo bh. šampiona i dodaje:

"Naše ambicije ostaju iste u domaćim takmičenjima, a to su trofeji i da što dalje doguramo u Evropa kupu. Prvo nas čeka ekipa iz Velenja, koja je dosta interesantna. Gledao sam ih malo, igraju moderan i brz rukomet. Idemo puni optimizma u Sloveniju i sa jasnim ciljem da se obezbijedi povoljan rezultat pred revanš u 'Boriku'."

Perić je sjajnim igrama u prošloj godini zaslužio poziv u reprezentaciju BiH, za koju je debitovao u kvalifikacionom meču protiv Njemačke. "Zmajevi" su potom upisali poraz i pobjedu protiv Estonije. Naglašava da šanse za odlazak na Euro još nisu izgubljene.

"Imamo još tri utakmice, dva puta protiv Austrije i Njemačke. Opet je sve u našim rukama, moramo se potruditi da pobijedimo Austriju u obje utakmice i pružiti što jači otpor rukometnoj velesili kao što je Njemačka. Iskreno se nadam da ćemo izboriti još jedan plasman na Evropsko prvenstvo, jer to ova zemlja i rukometaši zaslužuju", zaključio je Perić.

Borac će prvu takmičarsku utakmicu u ovoj godini odigrati 13/14. februara u Velenju protiv ekipe Goranje u okviru osmine finala EHF Evropa kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije