Rukomet

Magoda uoči rukometnog EP: Ovo je reprezentacija svih nas

Magoda uoči rukometnog EP: Ovo je reprezentacija svih nas
Foto: VLADA KS | Magoda uoči rukometnog EP: Ovo je reprezentacija svih nas

Muška seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine za nekoliko dana počinje pripreme za predstojeći nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Igrači će pripreme početi u Sarajevu, dok će 3. januara otputovati u Švajcarsku, gdje će učestvovati na „Jelov kupu“, a potom idu u njemački Manhajm.

Tim povodom član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali i aktuelni ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda, najavio je podršku rukometašima, te pozvao i ostale nivoe vlasti da se uključe.

„Ne smijemo zaboraviti da Rukometni savez BiH nije imao ništa, ni kancelarije, ni selektora, a kamoli da bi imao sad uslove da ide u Njemačku. Situacija na terenu nije kao što govorimo i finansijska sredstva nisu dovoljna. Vijeće ministara BiH nas ne prati. Kad se napravi rezultat, ramena igrača, selektora, sekretara služe za tapšanje. Kanton Sarajevo želi da pomogne nacionalni tim, da ne bude podrška samo deklarativna. Koristim priliku da se zahvalim Vladi Federacije BiH i premijeru Nerminu Nikšiću. Nadam se da ćemo u narednoj godini uspjeti da se izborimo za sistemsko finansiranje sporta u BiH. Apelujem i na kolege iz Republike Srpske da učestvuju u finansiranju reprezentacije, jer je ovo reprezentacija svih nas. I od mene veliko hvala 'BH Telecomu'“, kazao je Magoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije