Rukomet

Marinko Umičević podnio ostavku u RK Borac m:tel

Marinko Umičević podnio ostavku u RK Borac m:tel
Foto: Ustupljena fotografija | Marinko Umičević podnio ostavku u RK Borac m:tel

Marinko Umičević podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika Rukometnog kluba Borac m:tel i ujedno člana Upravnog odbora banjalučkog premijerligaša.

Tim povodom se oglasio saopštenjem kojim obavještava sportsku i rukometnu javnost kao i svoje saradnike o razlozima zbog čega se odlučio na ovaj potez.

"Poslije više od četiri godine odlučio sam da se povučem iz Rukometnog kluba Borac m:tel. Za sve to vrijeme uložio sam maksimalan napor kako bi klub postavili na zdrave noge, da igračima i stručnom štabu obezbjedim neophodne uslove za rad i nema sumnje da sam zajedno sa svojim saradnicima u tome i uspio. Mislim da je došlo vrijeme za nove ljude, da oni nastave da vode brigu o klubu i sebe više ne vidim u toj priči. Srećan sam i zadovoljan što sam bio dio ovog trofejnog kluba i želim da se zahvalim svima sa kojim sam sarađivao u proteklom periodu", naglasio je Marinko Umičević.

On je naglasio kako će Tvornica obuće "Bema" do kraja tekuće godine ostati uz klub.

"Poslije Vlade Republike Srpske, Grada Banjaluka i kompanije m:tel, Tvornica obuće 'Bema' je sljedeći najznačajniji sponzor Rukometnog kluba Borac m:tel. Sve do sada što sam uložio u klub,a često sam davao i sopstveni novac, nikada nijednog trenutka nisam ni pomislio da vratim, i od srca sam finansirao naš Borac. S toga poručujem da će 'Bema' do kraja tekuće godine ostati uz zaštitini brend grada na Vrbasu", dodao je Marinko Umičević koji je još poručio da Borac treba da bude državni projekat, jer samo na taj način ovaj klub može da bude među najboljima u regionu.

Marinko Umičević poželio je dojučerašnjim saradnicima uspješan rad, a igračima i stručnom štabu dosta dobrih rezultata u nastavku premijerligaške sezone sa željom da ponovo budu šampioni i pobjednici Kupa BiH, ali i da zablistaju na evropskoj sceni.

"Sada se u potpunosti okrećem radu u Rukometnom savezu Republike Srpske gdje me čeka veliki posao, pogotov kada se zna da iduće godine obilježavamo tri decenije postojanja. Svima u Rukometnom klubu Borac m:tel upućujemo jedno veliko HVALA i doviđenja", zaključio je Marinko Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije