Rukomet

Trener Sloge Mario Kelentrić: Vratiti se na stare staze slave

Trener Sloge Mario Kelentrić: Vratiti se na stare staze slave
Foto: rtvdobojorg | Mario Kelentrić, trener Sloge: Volio bih da se vratimo na stare dane slave

Rukometni klub Sloga iz Doboja predstavio je novog trenera, proslavljenog hrvatskog reprezentativca i osvajača svjetskog zlata iz 2003. godine u Portugalu Marija Kelentrića (47). Nekadašnji as, nakon angažmana u reprezentaciji Hrvatske i ekipi Zagreba, gdje je radio kao trener golmana, vraća se u klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Kelentrić je rođen u Gradačcu, a krajem osamdesetih godina prošlog vijeka stigao je u RK Sloga kao najperspektivniji golman bivše države. Najzaslužniji za njegov dolazak je predsjednik Dobojlija Vojislav Rađa, koji je očito spreman da napravi snažan tim koji će se boriti za sami vrh u Premijer ligi.

"Drago mi je da sam u Doboju nakon 30 godina. Prvi put sam došao kao klinac sa 17 godina. Nekako se sve potrefilo da je moj profesionalni put u rukometu kao igrača počeo u Doboju. Tu sam potpisao prvi profesionalni ugovor, a sad sam prvi put kao šef struke opet u Doboju. Tako da ima malo simbolike u svemu ovome. Ono što ja mogu da ponudim je iskustvo sa velikih takmičenja kao igrača i trenera golmana. Zahvalio bih Rađi koji je bio uporan, veoma uporan", kazao je na svom predstavljanju Kelentrić.

Iako mu se na prvu ova ideja činila čudnom, popularni Kele pristao je na ovaj izazov u nadi da će imati uspješnu saradnju, ali i rezultate sa dobojskim premijerligašem.

"Sloga je u moje vrijeme, kad sam bio klinac, bila pojam u regionu. Volio bih da se vratimo na stare dane slave. Sa igračima se još nisam upoznao pošto ja nisam fizički tu u Doboju, a i dosta njih nije tu. Imamo mjesec dana da napravimo sve kako treba. Nadam se da će liga početi, da će se prevazići korona i problemi u Savezu", istakao je nekada sjajni golman, koji je činio zlatnu generaciju hrvatskog rukometa zajedno sa Lackovićem, Džombom, Vorijem, Golužom, Metličićem...

Zadovoljstvo nije krio ni čelni čovjek Sloge, koji je potpisao ugovor sa osvajačem još dva zlata sa mediteranskih igara.

"Ovo je njegov klub i grad gdje je počeo profesionalnu rukometnu karijeru. Nadam se da će kao trener pokazati da vrijedi. Očekujem uspješnu i dugotrajnu saradnju. Pokušavamo u ovom periodu riješiti pitanje igrača, kao i novih koje treba da dovedemo za narednu sezonu. Naše ambicije su uvijek najveće, ime kluba nas obavezuje na to. Nikad nismo željeli da budemo prosječni. Uvijek pokušavamo da ostvarimo što bolji sportski rezultat", poručio je Rađa.

Kelentrić je za reprezentaciju Hrvatske sakupio preko 80 nastupa, a u igračkoj karijeri branio je za Zaprešić, Zagreb Medveščak, Celje, Metković, Esen, Agram, Saint-Marcel Vernon i Melsungen, u kojem je 2012. završio igračku karijeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije