Rukomet

Marković objavio spisak bh. rukometaša za baraž za SP

Marković objavio spisak bh. rukometaša za baraž za SP
Marković objavio spisak bh. rukometaša za baraž za SP

Mjesec dana uoči prve utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017, selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković objavio je spisak igrača na koje će računati za dvomeč sa Švedskom.

Marković je pozvao 19 igrača koji će posljednji dio priprema odraditi u Mostaru od 1. do 10. juna. Jedino novo ime je Arman Beširević iz Prijedora, kojeg je pozvao kao trećeg golmana. Na spisku se nalaze: Benjamin Burić , Mario Blažević, Alen Ovčina, Anes Bečić, Muhamed Zulfić, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Ivan Milas, Marko Tarabokia, Stefan Janković, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Kosta Savić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić i Arman Beširević.

"Još nismo definisali kada ćemo se okupiti, ali računam da ćemo početi sa treninzima 1. juna u Mostaru. To bi nam onda bilo dovoljno vremena da se, ukoliko budemo kompletni, dobro pripremimo za Švedsku. Pozvao sam najviše bekova, jer će nam na toj poziciji trebati veliki izbor", kaže Marković za Anadoliju. Bh. selektor odavno analizira rivala i u tom periodu je samo dobio potvrdu da se radi o sjajnoj reprezentaciji, koju će teško biti eliminisati na putu ka Francuskoj.

"Švedska je jedna od najboljih reprezentacija u svijetu, po mom mišljenju, među tri najbolje. Kada bih mogao birati koga ću trenirati, izabrao bih Šveđane. Jasno je da su apsolutni favoriti, ali probaćemo im pripremiti neka iznenađenja. Ne volim davati prognoze, posebno jer ne znam u kakvom ćemo sastavu dočekati te utakmice u junu. Svjesni smo šta nas čeka, ali isto tako nemamo šta izgubiti. Niko nije idealan, pa ni Šveđani. Sigurno im se nećemo sklanjati, idemo u borbu prsa u prsa, pa šta bude", dodaje Marković.

Bh. rukometaši će prvi susret odigrati 12. juna u Vaksju, dok je revanš 15. juna u Sarajevu. Ulaznice za okršaj sa Šveđanima moguće je kupiti od sutra, a cijena je 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije